Шматочки чорносливу дуже добре поєднуються з какао, що надає печиву справжнього шоколадного смаку.
Шоколадне печиво з чорносливом м’яке, ніжне та розсипчасте.
Сам рецепт приготування простий – ні міксера, ні блендера вам не знадобиться.
Інгредієнти:
- чорнослив – 100 г
- какао-порошок – 2 ст. л.
- вершкове масло – 100 г
- цукор – 80 г
- яйце – 1 шт.
- борошно пшеничне – 220 г
- розпушувач для тіста – 1 пачка (9 г)
Приготування:
Відразу в теплій воді замочіть чорнослив на 15-20 хвилин. Воду злийте і наріжте на невеликі шматочки.
Какао-порошок розведіть 3-4 ст. ложками теплої води та добре перемішайте до однорідної консистенції.
Вершкове масло розтопіть (у мікрохвильовій печі) і з’єднайте з розведеним какао-порошком – перемішайте.
Тепер всипте цукор.
Убийте 1 яйце кімнатної температури.
Масу добре перемішайте до однорідного кольору.
Всипте борошно перемішане з розпушувачем для тіста – трохи перемішайте.
Тепер додайте нарізаний чорнослив і замісіть тісто.
За консистенцією тісто має бути густе та пружне.
Тісто загорніть у харчову плівку та приберіть у холодильник приблизно на 1 годину.
Дістаємо тісто і ділимо його на однакові кульки (розміром як з волоський горіх).
Заготівлі печива перекладаємо на лист, застелений пекарським папером.
Зверху кульки тіста приплющуємо – дном склянки, рукою або качалкою.
Випікаємо шоколадне печиво з чорносливом у розігрітій до 180°С духовці 15 хвилин.
Все готово! Шоколадне печиво ми випекли!
Його подати можна з кавою, чаєм, какао, мені особливо подобається з молоком!