Нове

Готується лише 5 хвилин. Риба на пару може бути смачною

Цей рецепт доводить, що риба на пару – це просто, швидко та головне дуже смачно! Яскрава соковита страва з риби, доповнена соусом і готується всього 5 хвилин.

Спробуйте! Вам справді дуже сподобається така рибка.

Інгредієнти:

  • Філе кефалі зі шкірою – 1 шт
  • Перець – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт
  • Імбир – 10 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Чилі перець – за смаком
  • Цибуля порей – 50 г
  • Зелена цибуля – 3 шт
  • Соєвий соус (слабосолений) – 0.5 ст. ложки
  • Устричний соус – 1 ст. ложка
  • Сік із половинки лайма
  • Цукор – 2 щіпки
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Кінза

Приготування:

Філе кефалі розрізаємо на дві частини, викладаємо на пароварку і трохи перчимо. У каструлю наливаємо воду, додаємо лавровий лист і доводимо до кипіння. Як тільки вода закипить, кладемо пароварку з рибою зверху на каструлю і готуємо на паровій бані 5 хвилин.

Тонкою соломкою нарізаємо корінь імбиру, часник та чилі перець. Білу частину цибулі порей розрізаємо на дві частини і нарізаємо дрібною соломкою. Крупно нарізаємо зелену цибулю. У піалу наливаємо соєвий та устричний соуси, вичавлюємо з половинки лайма сік, додаємо цукор і перемішуємо. У сотейнику доводимо до кипіння 100 мл олії. Шматочки приготовленої риби викладаємо на тарілку, посипаємо перцем.

Наступним шаром викладаємо імбир, навколо рибних шматочків посипаємо зеленою цибулею. Шматочки риби поливаємо олією і підготовленим соєво-устричним соусом. Страву прикрашаємо свіжою кінзою та соломкою порею. Смачного!

Нове

Популярне