Я вже ділилася різними рецептами домашніх котлет, але сьогодні покажу рецепт котлет у духовці. Це набагато зручніше та швидше, ніж стояти біля плити. Рецепт досить простий, запікаються без зайвої олії. Виходять дуже смачні, соковиті та рум’яні.
Інгредієнти:
- м’ясо (свинина + яловичина) – 1 кг.
- білий хліб або батон – 120 г
- цибуля – 1 шт.
- часник ~ 4 зубчики
- сіль, перець – за смаком
- вода у фарш – 150 мл.
- рослинна олія
Приготування:
Нам знадобиться м’ясо, цибуля та часник. Для фаршу беру свинину, плюс яловичину – один до одного.
Чорний учорашній батон заливаю холодною водою, нехай розмокає.
Прокручуємо все на м’ясорубці – один кілограм м’яса, одну цибулину та 4 зубчики часнику. Потім віджимаємо від зайвої води батон і теж пропускаємо через м’ясорубку.
В отриманий фарш всипаємо сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо, порціями додаємо приблизно 150 мл холодної води.
Це одна маленька хитрість для того, щоб блюдо вийшло соковитим. І добре вимішуємо.
Дно форми за допомогою пензлика змащуємо олією і приступаємо до формування котлет.
Я попередньо змащую руки олією, викладаю м’ясні котлети на відстані один від одного.
Сформовані котлети я раджу теж змастити олією чи вершковим маслом. Ставимо в наперед розігріту духовку до 220 градусів без конвекції на 30 хвилин.
Потім дістаємо, підливаємо ще трохи води та ще на 10 хвилин у духовку. Скільки їх готувати дивіться самі, адже духовки у всіх різні.
У результаті виходять дуже смачні і соковиті котлетки. Подати таку страву можна з будь-яким гарніром – доречні овочі, рис, гречка чи картопляне пюре.
Смачного!