Нове

Нова страва з фаршу та пекінської капусти (не голубці)

Жодні продукти попередньо відварювати або обсмажувати не треба. Підготовка страви дуже легка та швидка. І знадобиться невелика кількість простих продуктів. Фарш можна брати будь-який до смаку, сьогодні готую з яловичого фаршу. Страва хоч і виглядає як голубці, але смак зовсім інший.

Інгредієнти:

  • 650 г м’ясного фаршу
  • 7 листків пекінської капусти
  • 3 ст. л. з гіркою сметани
  • 3 ч. л. з гіркою томатної пасти
  • 1 ч. л. сушеного часнику
  • 1 ч. л. суміші перців
  • 1 щіпка цукру
  • за смаком сіль

Приготування:

Від великого качана пекінської капусти відриваємо 7 листків і відрізаємо у них щільні частини (готовимо з них салат).

Для приготування використовую яловичий фарш, який можна замінити будь-яким іншим. Доповнюємо його сіллю, меленим перцем і перемішуємо. Цибулю не додаємо. На ніжні частини листя капусти не дуже тонким шаром розподіляємо фарш.

Згортаємо капусту з фаршем у рулетики (краї залишаються відкритими). Листя ніжне, тому нічого не рветься.

Готові рулетики перекладаємо у високу сковороду чи жаровню. На дно можна додати трохи олії.

Для соусу в миску викладаємо сметану, томатну пасту, сушений часник, негостру суміш перців, цукор і сіль (2 щіпки).

Поступово вливаємо воду (400 мл) та добре перемішуємо ложкою. Соус готовий, він дасть страві просто чудовий колір та смак. Борошно не додаємо.

Рулетики із капусти заливаємо соусом. Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння і тушкуємо рулетики на слабкому вогні 30 хвилин. За цей час листя і фарш стануть ніжними.

Соус наполовину википить, набуде гарного кольору, стане густуватим і дуже смачним. Рулетики поливаємо соусом. Вони зовні схожі на голубці, але смак у них зовсім інший, за рахунок того, що у складі страви немає рису, цибулі та моркви. Фарш має насичений смак м’яса, а не смак котлети (не додайте до фаршу цибулю).

Рулетики з капусти та фаршу перекладаємо на тарілки, доповнюємо гарніром, поливаємо все смачним соусом та подаємо на стіл. Рулетики виходять дуже ситними, зверху вони вкриті ніжним листям капусти, а всередині соковитий фарш, який просочується соусом. Це дуже смачна та ароматна страва.

Смачного!!!

Нове

Популярне