Цей пиріг із замороженими ягодами перевершив усі мої очікування. В міру солодка, ніжна начинка на пісочному тісті, а зверху ягоди. Такий пиріг до чаю та на святковий стіл можна подати!
Інгредієнти:
Тісто:
- Вершкове масло – 130 г
- Жовтки – 4 шт.
- Цукор – 100 г
- Борошно – 300 г
- Розпушувач – 10 г
Начинка:
- Білки – 4 шт.
- Цукор – 130 г
- Сметана – 400 г
- Кукурудзяний крохмаль – 3 ст.л
- Ягоди – 200 г
- Крохмаль – 1 ст.л.
Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Білки накриваємо харчовою плівкою і прибираємо поки що в холодильник.
Жовтки на невеликій швидкості міксера перемішуємо з маслом. Додаємо цукор та перемішуємо.
Тепер частинами додаємо борошно з розпушувачем та замішуємо тісто.
Тісто довго вимішувати не потрібно, просто зібрати тісто в грудку. Частину тіста (1/3) забираємо в морозильну камеру.
У форму кладемо папір для випічки і рівномірно розподіляємо другу частину тіста формою, робимо невеликі бортики.
Білки дістаємо з холодильника, додаємо щіпку солі та збиваємо до легкої піни.
Цукор додаємо частинами та збиваємо білки до стійких піків.
Додаємо сметану, кукурудзяний крохмаль та перемішуємо.
Викладаємо на тісто.
До ягід додаємо крохмаль і перемішуємо. Якщо ягоди заморожені, то попередньо розморожувати їх не потрібно. Викладаємо ягоди на начинку.
Тепер беремо тісто з морозилки та натираємо його на пиріг на великій тертці.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180 ° С 40 хвилин.
Це дуже смачно!