Нове

Французький крок-месьє – рецепт гарячого сендвіча родом із країни круасанів та чудового вина

Французький 🥪 Крок-месьє – це справжня класика французької кухні, яка завоювала серця гурманів по всьому світу. Це поєднання ніжного тіста та ароматної начинки, яке просто тане у роті. Скуштуйте цей знаменитий сендвіч та подорож до смаків Франції обов’язково залишить яскраві враження.

Інгредієнти:

  • 8 скибочок хліба для тостів
  • 4 скибочки шинки
  • 120 г моцарели
  • 80 г тертого твердого сиру
  • 120 мл молока
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці
  • 1 ч. л. борошна
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець

Приготування:

Приготуйте соус бешамель. У невеликій каструлі розтопіть вершкове масло, додайте борошно і обсмажте до кремового кольору, 30 сек. Влийте молоко, посоліть і готуйте, постійно перемішуючи вінчиком, 2 хв. Соус повинен загуснути. Зніміть з вогню, додайте половину сиру, приправте перцем і перемішуйте, поки сир не розплавиться.

Розігрійте духовку до 200°C, деко застеліть папером для випічки. Підсушіть скибочки хліба в тостері, з одного боку змастіть гірчицею. Моцарелу наріжте кружальцями.

4 скибочки хліба покладіть на деко, розкладіть на них моцарелу і шинку і накрийте хлібом, що залишився. Розподіліть зверху соус бешамель і посипте тертим сиром, що залишився. Запікайте в духовці протягом 5-7 хв. Перед подачею розріжте кожен сендвіч на 4 частини та прикрасьте мікрозеленню.

Сир у крок-месьє відіграє важливу роль. Вибирайте сир із насиченим, яскравим смаком – грюєр, ементаль, чедер, едам чи інший на ваш смак.

Якщо зверху на крок-месьє покласти яєчню-глазунью (або яйце пашот), то вийде інший французький гарячий бутерброд під назвою «крок-мадам». А ваш сніданок стане більш ситним.

Нове

Популярне