Готуємо медовий бісквітний рулет! Рецепт на швидку руку. За смаком, як найсмачніший і просочений медовик.
Інгредієнти:
Бісквіт:
- 5 яєць С1
- 120 г цукру
- 100 г борошна
- дрібка солі
- 1/2 ч. л. розпушувача
- 50 г меду
- 50 г соняшникової олії, рафінованої
- 2 ч. л. ванільного цукру
Крем:
- 300 г сметани 25%
- 50 г цукрової пудри
- ваніль/ванільний цукор
Приготування:
Бісквіт:
Духовку включаю розігріватись до 170°С. Деко застелила пергаментом, зробила бортики.
Білки відокремлюю від жовтків, уважно щоб частина жовтка не потрапила до білків.
Білки переливаю в чисту та суху миску. Додаю щіпку солі та збиваю в пишну піну.
Потроху підсипаю приблизно половину цукру, вказаного у рецепті. Можна трохи більше.
Додаю ванільний цукор та збиваю до стійких піків.
До жовтків всипаю цукор, що залишився, і на високій або максимальній швидкості збиваю кілька хвилин. Вийде пишна, світла маса.
До жовтків підмішую збиті білки. Перемішую акуратно, намагаючись зберегти легкість.
Борошно змішую з розпушувачем і просіюю в миску. Перемішую.
Олію змішую з медом, додаю 1 ст.л. тіста. Все добре перемішую до однорідності.
*якщо мед густий, його потрібно попередньо нагріти до рідкого стану.
Вливаю у тісто. Перемішую. Готове бісквітне тісто виливаю на лист і розрівнюю.
Переношу до духовки. Бісквіт для рулетів, я випікаю у духовці на 2 рівні зверху. При 170 ° С – 25 хвилин. Орієнтуйтесь на духовку.
Бісквіт перевертаю на пергамент. Можна остудити, а можна одразу з духовки.
Знімаю пергамент та готую крем.
Крем:
Жирну сметану збиваю із цукровою пудрою та ваніллю. Сметану 25%.
2 ст.л крему відкладаю, щоб змастити рулет зверху.
Бісквіт вирівнюю по краях. Обрізки зберігаю для обсипання зверху.
На бісквіті, з одного боку, роблю насічки завглибшки 1-2 мм. Так бісквіт буде легше згорнути.
Викладаю крем та розрівнюю. Не доходжу до краю на 2 см.
Загортаю в рулет. Рулет замотують у пергамент і прибираю в холодильник на 2 години.
Я зібрала всі обрізки та крихти з пергаменту, на якому випікався бісквіт. За допомогою блендера подрібнюю в крихту.
Коли рулет просочиться, змащую його кремом, що залишився, і присипаю крихтою.
Медовий рулет готовий! Ніжний, повітряний, просочений. З приємним медовим смаком та кислинкою сметани!
Смачного!