Котлети з філе, пюре та сиру, соковиті та ніжні. Котлети смачні та ситні.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1 кг
- Картопляне пюре – 400 г
- Цибуля – 1 шт
- Часник сухий – за смаком
- Твердий сир – 150 г
- Сіль за смаком
- Крохмаль – 1 столова ложка
- Розпушувач для тіста – 1 чайна ложка
- Перець мелений – за смаком
- Борошно – для обвалення
- Рослинна олія – для обсмажування
- Зелень – за смаком
Приготування:
Котлети з курячого філе, соковиті та ніжні. Котлети можна подавати як з гарніром, так і з соусом. Котлети зі свинячого фаршу та пюре, я готувала без сиру, котлети смачні. Наступного разу спробую приготувати з курячого філе та пюре, сир не додаватиму.
Картоплю очищаємо, промиваємо, розрізаємо на частини та відварюємо у підсоленій воді до готовності. Воду зливаємо і картоплю ретельно розминаємо.
Куряче філе, промиваємо, просушуємо та подрібнюємо в блендері.
Цибулю очищаємо, промиваємо і подрібнюємо в блендері або натираємо на середній тертці.
З’єднуємо фарш, цибулю, часник, картопля, крохмаль, розпушувач для тіста, перець та сіль за смаком, ретельно розмішуємо.
Твердий сир натираємо на тертці та додаємо в котлетну масу, перемішуємо.
Руки змочуємо водою та з котлетної маси формуємо котлети.
Обвалюємо котлети в борошні або панірувальних сухарях.
Розігріваємо сковороду з олією і укладаємо котлети.
Обсмажуємо котлети з двох сторін, під закритою кришкою на слабкому вогні до золотистої скоринки.
Котлети складаємо на блюдо, посипаємо зеленню та подаємо до столу з гарніром чи овочами.
Смачного!