Нове

Приголомшливо смачний, ароматний і красивий кекс з родзинками і сухофруктами

Обов’язково приготуйте та побалуйте своїх рідних незабутнім смаком свіжої та ароматної випічки.

Інгредієнти:

Інгредієнти для тесту:

  • Борошно – 255 г
  • Цукор – 200 г
  • Цукор з ваніллю – 30 г
  • Яйця – З шт
  • Сир 9% – 300 г
  • Вершкове масло в тісто – 75 г
  • Вершкове масло для змащування форми – 20 г
  • Сметана 25% – 100 г
  • Сіль – 2 г
  • Сода – 1 ч. ложка
  • Цедра 1-го апельсину
  • Цедра 1-го лайма
  • Цедра 0.5 грейпфрута
  • Родзинки темні – 50 г
  • Фундук – 50 г
  • Волоський горіх – 50 г
  • Сушена журавлина – 50 г
  • В’ялена Вишня – 50 г

Сироп Для просочення:

  • Коньяк (можна ром або віскі) – 60 мл
  • Апельсиновий сік – 60 мл
  • Цукор – 150 г
  • Ваніль – невелика паличка

Глазур:

  • Білок – 40 г
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Лимонний сік – 10-15 мл

Приготування:

У миску відправляємо цукор, борошно, цедру, дрібно нарізані фундук та волоські горіхи. Додаємо сушену журавлину, в’ялену вишню, родзинки, сіль і соду. Добре змішуємо всі сухі інгредієнти, додаємо збиті яйця, сметану, сир, розтоплене в сотейнику вершкове масло. Все ретельно перемішуємо і перекладаємо (змащену зсередини вершковим маслом) силіконову форму для запікання. Форму з тістом відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Готовність паски перед тим, як дістати з духовки, перевіряйте за допомогою сірника або дерев’яної шпажки.

Поки запікається паска, приготуємо просочення для паски. У сотейник наливаємо коньяк, доводимо до кипіння, додаємо цукор, апельсиновий сік та ваніль. Все перемішуємо до повного розчинення цукру та проціджуємо сироп через сито. Після закінчення часу дістаємо з духовки, акуратно дістаємо з форми і зверху рясно поливаємо сиропом для просочення. Зверху змащуємо глазур’ю та прикрашаємо улюбленими ягодами. Для тих, хто не знає – глазур робиться дуже просто. У чашу міксера відправляємо білки, цукрову пудру, сік лимонний і все збиваємо в густу піну.

Нове

Популярне