Обов’язково приготуйте та побалуйте своїх рідних незабутнім смаком свіжої та ароматної випічки.
Інгредієнти:
Інгредієнти для тесту:
- Борошно – 255 г
- Цукор – 200 г
- Цукор з ваніллю – 30 г
- Яйця – З шт
- Сир 9% – 300 г
- Вершкове масло в тісто – 75 г
- Вершкове масло для змащування форми – 20 г
- Сметана 25% – 100 г
- Сіль – 2 г
- Сода – 1 ч. ложка
- Цедра 1-го апельсину
- Цедра 1-го лайма
- Цедра 0.5 грейпфрута
- Родзинки темні – 50 г
- Фундук – 50 г
- Волоський горіх – 50 г
- Сушена журавлина – 50 г
- В’ялена Вишня – 50 г
Сироп Для просочення:
- Коньяк (можна ром або віскі) – 60 мл
- Апельсиновий сік – 60 мл
- Цукор – 150 г
- Ваніль – невелика паличка
Глазур:
- Білок – 40 г
- Цукрова пудра – 200 г
- Лимонний сік – 10-15 мл
Приготування:
У миску відправляємо цукор, борошно, цедру, дрібно нарізані фундук та волоські горіхи. Додаємо сушену журавлину, в’ялену вишню, родзинки, сіль і соду. Добре змішуємо всі сухі інгредієнти, додаємо збиті яйця, сметану, сир, розтоплене в сотейнику вершкове масло. Все ретельно перемішуємо і перекладаємо (змащену зсередини вершковим маслом) силіконову форму для запікання. Форму з тістом відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Готовність паски перед тим, як дістати з духовки, перевіряйте за допомогою сірника або дерев’яної шпажки.
Поки запікається паска, приготуємо просочення для паски. У сотейник наливаємо коньяк, доводимо до кипіння, додаємо цукор, апельсиновий сік та ваніль. Все перемішуємо до повного розчинення цукру та проціджуємо сироп через сито. Після закінчення часу дістаємо з духовки, акуратно дістаємо з форми і зверху рясно поливаємо сиропом для просочення. Зверху змащуємо глазур’ю та прикрашаємо улюбленими ягодами. Для тих, хто не знає – глазур робиться дуже просто. У чашу міксера відправляємо білки, цукрову пудру, сік лимонний і все збиваємо в густу піну.