Курячі стегна, запечені в духовці, – страва, що підходить і для щоденного обіду/вечері, і для святкового столу. Коштують вони не дорого, готуються просто. Не дивно, що більшість господарок подають їх на стіл дуже часто. Ми ж хочемо запропонувати рецепт стегон у неймовірно смачному маринаді. А вже вам вирішувати, кого ними пригощати – сім’ю чи гостей.
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 4 шт.
- Мед натуральний – 3 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Часник – 4 зубчики
- Борошно – 2 ст. л.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Молотий перець – 1/2 ч. л.
- Рослинна олія для форми
Приготування:
Почнемо з підготовки панірування. У глибоку тарілку всипаємо пшеничне борошно. Додаємо сіль, солодку паприку та перець.
Перемішуємо. Обвалюємо в суміші, що вийшла, курячі стегна і викладаємо у форму, змащену олією.
Для маринаду змішуємо у піалі натуральний мед та соєвий соус. Якщо мед занадто густий, можна розтопити його в мікрохвильовій печі або водяній бані. Обов’язково видавлюємо туди ж свіжий часник.
Перемішуємо нашу суміш. Готовий маринад розподіляємо поверх курячих стегон, а його залишки виливаємо у форму з куркою.
Розігріваємо духовку до 200 ° С. Форму з стегнами затягуємо фольгою і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Готові стегна поливаємо зверху соком, що виділився, і подаємо з відповідним гарніром. Наприклад, зі спагеті.
І не забуваємо полити гарнір м’ясним соком із форми.