Готуємо ванільні капкейки або міні тістечка. Відмінний варіант частування до чаю.
Інгредієнти:
Бісквіти:
- 80 г вершкового масла, м’якого
- 2 великі яйця
- 150 г борошна
- 100 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 50 мл молока
- 1 ч. л. розпушувача
Начинка:
- 150 г полуниці (замороженої або свіжої)
- 1/2 ст.л лимонного соку
- 40 г цукру
- 10 г кукурудзяного крохмалю + 1,5 ст.л води
Крем:
- 80 г цукрової пудри
- 100 г вершкового масла, м’якого
- 300 г сирного сиру
Приготування:
Кекси (бісквіти):
Духовку включаю розігріватись до 170°С.
Усі інгредієнти для тіста мають бути кімнатної температури.
М’яке вершкове масло змішую з цукром та ванільним цукром. Збиваю 4…5 хвилин. Вийде світла та пишна маса.
Яйця розбиваю в миску, змішую виделкою. Потроху підмішую до збитого масла.
Борошно змішую з розпушувачем. Тепер по черзі з молоком додаю до тіста.
1/3 суміші сухих інгредієнтів просіюю в миску. Перемішую вінчиком (не міксером).
Вливаю половину молока. Перемішую. Просіюю 1/3 сухої суміші. Перемішую. Вливаю молоко, що залишилося. В кінці залишилися сухі інгредієнти.
Тісто готове.
Викладаю у форми, заповнюючи їх на 2/3. Виходить 12 шт. При 170 ° С випікаю бісквіти 20 … 25 хвилин
Готовність можна перевірити зубочисткою. Залишаю їх охолонути.
Начинка:
Полуницю потрібно розморозити та пробити блендером.
*можна використовувати і свіжу полуницю. Замість полуниці, підійде малина. Малину потрібно буде протерти від кісточок.
Переливаю в ківш, додаю цукор та лимонний сік. Переношу на плиту та нагріваю.
Крохмаль розводжу водою.
Вливаю у полуницю. При постійному помішуванні вінчиком доводжу до кипіння і варю ще 30 секунд.
Добре вимішую. У контакт накриваю плівкою та залишаю охолонути.
У бісквітах роблю виїмки. Можна просто вирізати ножем. Виїмки робіть великі і глибокі, начинки багато, капкейки будуть смачніші.
Крем:
Для крему масло має бути кімнатної температури, а сир холодний.
М’яке масло збиваю із цукровою пудрою 5-7 хвилин. Вийде світла маса, як крем.
Підмішую холодний сир. Збиваю в однорідний та пишний крем.
Начинку та крем перекладаю в кондитерські мішки. Крем в мішок з насадкою, закриваючи зірку.
Виїмки заповнюю начинкою. Зверху відсаджую крем.
Влітку капкейки можна прикрасити свіжими ягодами. Я присипала посипанням.
Чарівні капкейки вийшли і дуже смачні! Справжні міні тортики