Цей рецепт показала мені подруга. Він підкорив мене своєю незвичністю, тому я одразу взяв його собі на озброєння. Хочу поділитись з вами!
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Соняшникова олія – 50 мл
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сушений часник – ½ ч. л.
- Куркума – ¼ ч. л.
- Перець – ч. л.
Приготування:
Чистимо 1 кілограм картоплі. Нуазеткою з гострими краями з кожної картоплини вирізаємо кульки та кладемо у холодну воду.
У глибокій мисці змішуємо 50 мілілітрів рослинної олії, 1 чайну ложку прованських трав, стільки ж солі, половину чайної ложки сушеного часнику, одну четверту чайну ложку куркуми, стільки ж перцю.
Спочатку в миску додаємо картопляні кульки і перемішуємо, щоб вони добре просочилися спеціями.
Поступово викладаємо їх на пергамент і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Поки кульки запікаються, готуємо картоплю, що залишилася, таким же способом. У цій же мисці робимо суміш зі спецій і додаємо картопля. Кладемо на пергамент і ставимо в духовку, але вже на 40 хвилин.
Готово! Звичайно, можна було зробити просто скибочки картоплі, але цей рецепт мені сподобався саме незвичайністю форми.
Страву можна подавати з будь-яким соусом.