Нове

У такому вигляді картоплю ви ще не готували: проста закуска, яка здивує гостей та близьких

Цей рецепт показала мені подруга. Він підкорив мене своєю незвичністю, тому я одразу взяв його собі на озброєння. Хочу поділитись з вами!

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Соняшникова олія – 50 мл
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сушений часник – ½ ч. л.
  • Куркума – ¼ ч. л.
  • Перець – ч. л.

Приготування:

Чистимо 1 кілограм картоплі. Нуазеткою з гострими краями з кожної картоплини вирізаємо кульки та кладемо у холодну воду.

У глибокій мисці змішуємо 50 мілілітрів рослинної олії, 1 чайну ложку прованських трав, стільки ж солі, половину чайної ложки сушеного часнику, одну четверту чайну ложку куркуми, стільки ж перцю.

Спочатку в миску додаємо картопляні кульки і перемішуємо, щоб вони добре просочилися спеціями.

Поступово викладаємо їх на пергамент і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Поки кульки запікаються, готуємо картоплю, що залишилася, таким же способом. У цій же мисці робимо суміш зі спецій і додаємо картопля. Кладемо на пергамент і ставимо в духовку, але вже на 40 хвилин.

Готово! Звичайно, можна було зробити просто скибочки картоплі, але цей рецепт мені сподобався саме незвичайністю форми.

Страву можна подавати з будь-яким соусом.

Нове

Популярне