Пиріг готується без яєць та молочних продуктів. Незважаючи на те, що пиріг готується зі мізерного набору продуктів, виходить м’яким і дуже смачним. Підійде для тих хто береже фігуру, дотримується посту чи просто захотілося чогось смачненького, а вдома нічого немає.
Інгредієнти:
- Какао порошок – 3 ст.л
- Вода -250 мл
- Сік лимона – 1 ст.л
- Цукор – 150 г
- Рослинна олія – 50 мл
- Сіль – 1/3 ч. л.
- Борошно – 220 г
- Ванілін – 1 пачка
- Розпушувач – 2 ч.л.
Для глазурі:
- Цукор – 1 ст.л
- Вода окріп – 4 ст.л.
- Какао порошок – 2 ст.л
- Рослинна олія – 1 ч.л.
Приготування:
Відміряємо 220 г борошна, додамо 3 ст.л. какао порошку, просіємо в миску, додамо цукор 150 грамів, любите по солодше додайте 200 грамів, ванілін, сіль і перемішуємо, тепер додамо 1 ст.л. лимонного соку, 50 мл олії, 250 мл холодної кип’яченої води, перемішуємо міксером або вінчиком. Тісто готове.
Беремо потрібну форму для кексу, переливаємо тісто. Ставимо в духовку і випікаємо при 180 градусах 25-30 хвилин, готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.
За хвилин 5-10 до закінчення випічки починаємо готувати глазур. У сотейник наливаємо 4 ст.л гарячої води, додаємо 1 ст.л цукру та перемішуємо до розчинення цукру, тепер додаємо 1 ч.л. рослинної олії та 2 ст.л. какао порошку. Перемішуємо до однорідності і ставимо на вогонь, кип’ятити не потрібно, потрібно тільки прогріти, як почнуть з’являтися перші бульки знімаємо з вогню. Якщо сильно закипить, то охолола глазур не буде глянсовою.
Дістаємо готовий кекс, виймаємо із форми. Поливаємо глазур’ю, я сьогодні вирішила посипати кедровими горішками.
Даємо охолонути і розрізаємо. Ось такий він виходить, м’який пористий, а смачний якийсь… Приготуйте і переконайтеся самі.