Курячі котлети – страва поширена і всенародно улюблена. Готуються вони просто, смак мають чудовий. А собівартість таких котлеток зовсім невелика. Що тільки не додають у курячий фарш, щоб урізноманітнити смак котлет. Це і картопля, кабачок, морква, гриби, сир. Ми пропонуємо приготувати котлети з додаванням зовсім несподіваного інгредієнта. А якого, розкажемо далі.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 500 г
- Цибуля – 1 шт.
- Нежирний сир – 200 г
- Яйце – 1 шт.
- Сіль та перець – за смаком
- Свіжа зелень (петрушка, кріп) – невеликий пучок
Приготування:
Для виготовлення котлет зробимо фарш. Пропускаємо через м’ясорубку куряче філе і нарізану на шматки цибулю. У курячий фарш всипаємо сир, сіль та перець. Зелень миємо, обсушуємо і рубаємо ножем якомога дрібніше. Додаємо подрібнену зелень до м’яса. Обов’язково вбиваємо яйце і дуже ретельно перемішуємо масу руками. Фарш повинен вийти досить липким.
Ну, а далі все просто. Змочуємо руки холодною водою та формуємо акуратні котлети однакового розміру. Смажимо їх до готовності на сковороді з олією. Також можна запекти котлетки і в духовці. Вийде більш дієтичний варіант. Для цього сформовані котлети викладаємо на лист і ставимо його в попередньо розігріту до 200 ° С духовку на 25-30 хвилин.
Подаємо куряче сирні котлети з гарніром або зі свіжими овочами.