Нове

Так Капусту Ви ще не готували: супер рецепт смачної закуски

Білокачанна капуста є вдома на постійній основі практично в кожної господині. І тут нема чого дивуватися. Цей корисний овоч просто незамінна складова безлічі страв. Чого тільки вартий борщ та класичні голубці з м’ясом.

І досить часто після приготування подібних страв у холодильнику залишається маленький шматочок капусти, який не знаєш куди приткнути. Звичайно ж, можна приготувати звичайний вітамінний салат, але я Вам пропоную варіант набагато цікавіше – капустяний коржик з сиром. А головне, що ця смачна, ніжна та ароматна закуска готується дуже швидко та просто – на сковороді. Це страва для любителів капусти. Дуже хороший рецепт для тих, хто худне.

Інгредієнти:

  • капуста – 300 г 1/4 качана
  • сир – 130-150 г
  • сосиски – 2 шт.
  • борошно – 3 ст.л.
  • яйця-3шт.
  • сметана – 3 ст.л.
  • соєвий соус -1 ст.л.
  • перець за смаком
  • трохи рослинної олії

Приготування:

Капусту дрібно нашаткувати.

Сир натерти на дрібній тертці. Сосиски порізати кружальцями. Сир, сосиски додати до капусти.

Яйця вбити в окрему миску, додати сметану та соєвий соус, поперчити до смаку. Збити вінчиком і влити до капусти.

Додати борошно. Перемішати до однорідної маси. Розділити масу на 2 рівні частини.

У сковороду налити олію, викласти рівним шаром одну частину капустяної маси.

Смажимо на повільному вогні, під закритою кришкою хвилини три-чотири, до рум’яної скоринки. Потім накриваємо зверху тарілкою і перевертаємо коржик на тарілку. І акуратно, за допомогою лопатки зрушуємо з тарілки на сковороду наш коржик. Тепер знову залишаємо сковороду на повільному вогні хвилини зо чотири.

Виймаємо наш коржик. Теж саме робимо з другою частиною капустяної маси. Розрізаємо та подаємо до столу.

Подавати капустяно-сирні коржики краще теплими, зі сметаною або майонезом.

Смачного!

Нове

Популярне