У цій статті я розповім, як приготувати смачне шоколадне морозиво в домашніх умовах. Морозиво виходить ніжне, смачне, з насиченим шоколадним смаком. Рецепт досить простий.
Інгредієнти:
- молоко (від 2,5%) – 350 мл.
- вершки (від 33%) – 250 мл.
- дрібка солі
- шоколад – 200 г
- цукор – 100 г
- великий жовток – 4 шт.
Приготування:
Змішуємо у каструлі 350 мл молока та 250 мл вершків 33% жирності і додаємо щіпку солі. Відправляємо на плиту та доводимо до кипіння.
Тим часом ламаємо шоколад на дрібні шматочки. Як тільки молоко із вершками закипіло – вимикаємо вогонь і додаємо шоколад.
Добре перемішуємо, щоб вийшла однорідна консистенція.
Тепер потрібно відокремити 4 жовтки від білків. Нам знадобляться лише жовтки. Додаємо в жовтки 100 г цукру і збиваємо до білої пишної маси.
Далі сюди тоненьким цівком вливаємо нашу гарячу шоколадну суміш і швиденько перемішуємо.
Знову все переливаємо в каструлю та ставимо на плиту, але вже на повільний вогонь. Постійно помішуючи, нам потрібно довести суміш до загусання, кип’ятити не потрібно.
Все готово. Залишилось перелити шоколадний крем у контейнер, закрити кришкою та дати охолонути. Як охолоне, перемішуємо, закриваємо кришкою і прибираємо в морозилку на 3-6 годин.
Декілька разів кожні 30 хвилин слід діставати контейнер і збивати суміш, розбиваючи кристали льоду. Після чого знову прибирати у морозилку. Як тільки маса загусне, морозиво готове.
Щоб легше було формувати кульки після заморожування, потримайте морозиво при кімнатній температурі 10-20 хвилин. Шоколадне морозиво виходить ніжним, смачним із насиченим шоколадним смаком.