Нове

Заливний пиріг на кефірі з рисом і яйцем: можна щотижня пекти, змінюючи начинку

Сьогодні готую заливний пиріг з рисом та яйцем. Смачний та ніжний – готується дуже просто та швидко. Не треба нічого розкочувати і чекати доки тісто піднімається. Потрібно лише перемішати інгредієнти ложкою і готово.

Це найвдаліший рецепт тіста на кефірі, що не осідає, рівномірно пропікається і виходить пишним.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • 2 яйця
  • кефір – 500 мл.
  • вершкове масло – 100 г
  • борошно – 350 г
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • цукор – 1/3 ч.л.
  • сода – 2/3 ч.л.

Начинка:

  • яйце – 6 шт.
  • зелена цибуля – 50 г
  • рис – 70 г сирого або 200 г відвареного
  • сіль – 1 ч.л.

Приготування:

Приготуємо начинку. 6 круто зварених яйця нарізаємо кубиком і відправляємо в миску. Потім нарізаємо пучок зеленої цибулі і теж кладемо в миску.

Сюди ж 200 грамів відвареного рису та чайну ложку солі. Все добре перемішуємо. Начинка для пирога готова. Тепер приготуємо тісто.

У миску розбиваємо два яйця, додаємо 1/2 чайної ложки солі, 1/3 чайної ложки цукру та 100 грамів м’якого вершкового масла кімнатної температури.

Збиваємо вінчиком. Вливаємо 500 мл. кефіру, всипаємо 2/3 чайної ложки соди. Перемішуємо і порціями просіюємо 350 г борошна.

У нас має бути однорідне густе тісто.

Форму разом із бортиками змащуємо вершковим маслом. На цьому етапі можна ввімкнути духовку розігріватися до 180-200 градусів.

Викладаємо половину тіста у форму та розподіляємо.

Потім начинку і половину тіста, що залишилася. Ставимо у розігріту духовку до 180-200 градусів на 40-50 хвилин.

Орієнтуйтеся за своєю духовкою та розміром форми. Готовність пирога перевіряйте зубочисткою чи шпажкою.

Зверху можна його змастити вершковим маслом. Щоб пиріг не був вологим, вийміть його з форми та остуджуйте на решітці.

Смачного!

Нове

Популярне