Сьогодні готую заливний пиріг з рисом та яйцем. Смачний та ніжний – готується дуже просто та швидко. Не треба нічого розкочувати і чекати доки тісто піднімається. Потрібно лише перемішати інгредієнти ложкою і готово.
Це найвдаліший рецепт тіста на кефірі, що не осідає, рівномірно пропікається і виходить пишним.
Інгредієнти:
Для тесту:
- 2 яйця
- кефір – 500 мл.
- вершкове масло – 100 г
- борошно – 350 г
- сіль – 1/2 ч.л.
- цукор – 1/3 ч.л.
- сода – 2/3 ч.л.
Начинка:
- яйце – 6 шт.
- зелена цибуля – 50 г
- рис – 70 г сирого або 200 г відвареного
- сіль – 1 ч.л.
Приготування:
Приготуємо начинку. 6 круто зварених яйця нарізаємо кубиком і відправляємо в миску. Потім нарізаємо пучок зеленої цибулі і теж кладемо в миску.
Сюди ж 200 грамів відвареного рису та чайну ложку солі. Все добре перемішуємо. Начинка для пирога готова. Тепер приготуємо тісто.
У миску розбиваємо два яйця, додаємо 1/2 чайної ложки солі, 1/3 чайної ложки цукру та 100 грамів м’якого вершкового масла кімнатної температури.
Збиваємо вінчиком. Вливаємо 500 мл. кефіру, всипаємо 2/3 чайної ложки соди. Перемішуємо і порціями просіюємо 350 г борошна.
У нас має бути однорідне густе тісто.
Форму разом із бортиками змащуємо вершковим маслом. На цьому етапі можна ввімкнути духовку розігріватися до 180-200 градусів.
Викладаємо половину тіста у форму та розподіляємо.
Потім начинку і половину тіста, що залишилася. Ставимо у розігріту духовку до 180-200 градусів на 40-50 хвилин.
Орієнтуйтеся за своєю духовкою та розміром форми. Готовність пирога перевіряйте зубочисткою чи шпажкою.
Зверху можна його змастити вершковим маслом. Щоб пиріг не був вологим, вийміть його з форми та остуджуйте на решітці.
Смачного!