Це найпростіший рецепт козинаків. Приготувати їх дуже легко!
Інгредієнти на 1 порцію (130-150 г):
- Цукор – 100 г (4 ст.л з гіркою)
- Олія – 1ч.л (5 мл)
- Арахіс – 50-80 г (або насіння + кунжут)
- Вода – 20 г (1 ст.л + 1 ч.л)
Приготування:
У тарілку висипаємо 100 г цукру, додаємо 20 г води та 5 г (1 ч.л) рафінованої рослинної олії. Перемішуємо, щоби продукти об’єдналися. Готуємо карамель у мікрохвильовій печі 3-5 хвилин на максимальній потужності. У мене пішло 3 хвилини при потужності 900 Ватів. Через 2 хвилини перевіряйте карамель на готовність.
Важливий момент: використовуємо тарілку з вузьким дном.
У карамель висипаємо 50-80 г обсмаженого очищеного арахісу. Швидко перемішуємо, доки карамель не застигла. Викладаємо масу на антипригарний пергамент і максимально розрівнюємо тонким шаром. Ставимо в холодильник застигати на 5 хвилин.
Для другої порції так само варимо карамель, додаємо в неї 50 – 80 г заздалегідь обсмаженого насіння соняшника з невеликим додаванням кунжуту. Усі дії аналогічні. Відразу ж на козинаки робимо насічки, щоб після остигання їх легко було розламати на шматочки.
Далі козинаки ламаємо руками на шматочки. Козинаки смачні та хрусткі. Карамель тверда, скляна та хрумка. Козинаки з насінням тонші і ніжніші.
Всім смачного!