Будь-яка господиня рада мати рецепти без випічки. Не треба поратися з тістом, не переживати, що щось підгорить чи прилипне. Жодного головного болю. Варто лише придбати всі інгредієнти для десерту – і вся робота. Незважаючи на простоту приготування, як кажуть, нашвидкуруч, десерт виходить завжди смачним. Особливо подобаються такі десерти дітлахам.
Інгредієнти:
- 120 г печива будь-якого (мені подобається пісочне печиво)
- 2 стиглих банана
- 200 г згущеного молока
- 35 г вершкового масла
- 35 г цукру
Для прикраси десерту потрібно
- 75 г густих вершків
- чайна ложка цукрової пудри
- шматочок шоколаду.
Приготування:
120 г печива подрібнити качалкою до невеликої крихти. Для цього печиво складаємо в поліетиленовий пакет і злегка катаємо по ньому качалкою.
Потім 1 стиглий банан очищаємо від шкірки. Ломаємо його на маленькі шматочки. Кладемо в миску і товкачем робимо з нього пюре.
Тепер висипаємо в миску з банановим пюре подрібнене печиво. Усю суміш ретельно перемішуємо.
Для приготування цього десерту нам знадобиться форма діаметром 16 см. На рівну основу форми вистилаємо фольгу і встановлюємо роз’ємну форму (без денця).
Викладаємо приготовлену з печива та банана суміш. Вирівнюємо рівномірно та утрамбовуємо суміш у формі. Укладаємо суміш із бортиками. Виходить суміш формою, як тарілка.
Заготівля у нас готова. Тепер кладемо сковороду на вогонь. Додаємо в неї 35 г вершкового масла і чекаємо, поки масло розтопиться. Ось тепер можна додати в сковороду до олії 35 г цукру. Безперервно помішуємо цукор в маслі до розчинення цукру.
Як тільки цукор розчинився, наливаємо до розчиненого цукру 200 г згущеного молока. Не забуваємо змішувати та перемішувати отриману суміш на сковороді. Кип’ятимо вміст 5 хвилин, постійно перемішуючи.
Тепер найголовніше. Виливаємо цю молочно-вершкову суміш у підготовлену форму з печивом. Саме тому нам і потрібні були борти. Ще нам потрібний один банан для прикраси десерту. Очищаємо банан від шкірки та ріжемо його на кружечки.
Ці кружечки розкладаємо по молочно-вершковій поверхні десерту. Десерт готовий. Ставимо його на одну годину на холод у холодильник. Після того, як десерт добре остудився, виймаємо його з форми. Акуратно звільняємо краї десерту, щоб не пом’яти.
Тепер можна прибрати фольгу та викласти наш кулінарний шедевр на гарну тарілку.
Вийшов дуже смачний торт без випічки та зовсім не складно.
Смачного!