Картопля виходить ідеально хрусткою.
Інгредієнти:
- 800 г свіжої картоплі;
- 50 г сиру пармезан;
- 2 ст. ложки оливкової олії;
- 1 ст. ложки солі;
- 2 ст. ложки кукурудзяного або картопляного крохмалю;
- чайна ложка подрібненого часнику;
- 50 г панірувальних сухарів.
Приготування:
Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її клинами, складаємо в каструлю та заливаємо гарячою водою. Додаємо у воду одну столову ложку солі та залишаємо на 20 хвилин. Після цього зливаємо воду і висушуємо картоплю паперовими рушниками або серветками.
Потім підсушену картоплю складаємо в целофановий пакет і додаємо дві столові ложки оливкової олії. Обережно перемішуємо, щоб картопля була змащена олією.
Тепер беремо миску і до неї додаємо наступні інгредієнти: 2 столові ложки будь-якого крохмалю, половину ст. ложки орегано, чайну ложку червоного перцю, щіпку солі та одну чайну ложку подрібненого часнику.
Натираємо на дрібній тертці сир пармезан і додаємо в миску. Усю суміш акуратно перемішуємо і всипаємо в пакет із картоплею. Добре струшуємо пакет. Тепер засипаємо додатково в пакет 50 г панірувальних сухарів, це секрет хрусткої картоплі. Ще акуратно струшуємо пакет.
Викладаємо картоплю з пакета для випічки на лист застелений пергаментом. Духовку попередньо розігріваємо та запікаємо при температурі 180 градусів 45-50 хвилин. Перевіряємо готовність картоплі зубочисткою. Залишилося лише приготувати часниковий соус.
Готуємо найпростіший часниковий соус із 50 грамів сиру чедер та 10 грамів вершкового масла. Розтопимо сир та олію в мікрохвильовій печі за 30 секунд. Все дуже ретельно розмішуємо, додавши гострого соусу, продається у всіх супермаркетах. Соус до картоплі готовий.
Виходить картопля зовні хрумка, а всередині дуже м’яка. Можна їсти і без часникового соусу, а з кетчупом теж вийде смачно.