Якщо у вас залежались кілька яблук, то терміново приготуйте цей приголомшливий десерт до чаю!
Десерт виходить неймовірно смачний, а для приготування навіть духовка не знадобиться! Ніжні, повітряні та дуже, дуже ароматні!
Інгредієнти:
- Яблуко 2 шт
- Яйце 1 шт
- Молоко 100 мл
- Цукор 2 ст/л
- Цукрова пудра
- Олія
- Борошно 150-200 г
- Дрібка солі
- Розпушувач 8 г
Приготування:
Яблуко можна за бажанням очистити від шкірки.
Одного яблука видаляємо серцевину і нарізаємо дрібними кубиками. У другого яблука видаляємо серцевину та нарізаємо тоненькими часточками.
У миску вбиваємо яйце, добре збиваємо вінчиком і додаємо сіль та цукор, добре перемішуємо.
У миску до яйця додаємо молоко кімнатної температури та пару ст/л рослинної олії.
У борошно додаємо розпушувач і поступово починаємо додавати борошно в миску з молоком, постійно помішуючи, щоб не було грудочок.
В тісто додаємо підготовлені яблука кубиками та добре перемішуємо.
У сковороду наливаємо трохи олії і за допомогою ложки формуємо оладки.
Зверху кожної оладки викладаємо підготовлені часточки яблук.
Смажимо на невеликому вогні під кришкою 3-4 хвилини з кожного боку.
Готові оладки перекладаємо в тарілку, даємо трохи охолонути і посипаємо цукровою пудрою.
Ось і все наш неймовірно смачний та ароматний десерт готовий!