Нове

Печінка завжди буде соковитою та ніжною: завдяки цьому рецепту її полюблять навіть противники субпродуктів

Намагаючись зробити печінку ніжнішою, її смажать і варять максимально довго і, на подив, досягають зовсім протилежного результату.

Справа зовсім не в печінці, а в невмінні її правильно готувати. Наведений рецепт орієнтований на курячу або індичку печінку, проте його можна адаптувати до будь-якого субпродукту.

Інгредієнти:

  • печінка – 500 г
  • цибуля-ріпка – 1 шт
  • масло вершкове – 2 ст.л
  • олія соняшникова – 2 ст.л
  • вершки (10%) – 200 мл
  • коріандр, чебрець, сіль.

Приготування:

Цибулю чистять, нарізають дрібними кубиками і пасерують на вершковому маслі до прозоро-золотистого кольору. Печінку ретельно миють, очищають від жиру, плівок, жовчі та, при необхідності, нарізають на порційні шматки.

У сковорідку з антипригарним покриттям виливають олію, і як тільки вона розігріється, викладають печінку. Обсмаження проводять на вогні вище середнього – по дві хвилини з кожного боку. Печінка має зарум’янитися, але не встигнути дати сік.

У сковороду додають прянощі та попередньо обсмажену цибулю, зменшують вогонь і закривають кришкою. У такому стані печінку готують ще 5 хвилин, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою.

Через відведений час у печінку виливають вершки, збільшують вогонь, а як тільки вершки закиплять, знову зменшують інтенсивність полум’я. Тушкування продовжують під кришкою ще 10 хвилин. За 2 хвилини до готовності печінку солять.

Після вимкнення вогню печінку залишають у сковороді ще на 10 хвилин. Коли нарешті настане час скуштувати страву, можна не сумніватися, що результат не розчарує нікого.

Нове

Популярне