Інгредієнти:
- Кефір 350 мл.
- Сіль 0,5 ч.л.
- Сода 1ч. без гірки
- Молоко 150 мл
- Яйця 2 шт
- Сир 250 г (можна використовувати бринзу, сулугуні або моцарелу)
- Борошно 220-250 г
Приготування:
До кефіру додаємо сіль, соду, перемішуємо, щоб сода вступила в реакцію з кефіром.
Додаємо яйця, молоко і збиваємо все вінчиком.
Додаємо сир, натертий на великій тертці, перемішуємо та всипаємо борошно. Тісто виходить густувате, в’язке, повільно сповзає з лопатки.
Сковороду змащуємо олією. Ложкою викладаємо тісто, розрівнюємо по сковороді і смажимо коржики з двох сторін до золотистого кольору (з кожного боку ~ по 5 хвилин, під кришкою, на маленькому вогні).
Вихід 7 коржів діаметром 20 см.
Смачного!