Звичайним манником мало кого можна здивувати, а ось якщо приготувати такий манник на сметані і з додаванням ягід, то смак виходить зовсім інший – глибший і насичений. Найголовніше у приготуванні манника – дозволити тісту постояти, щоб манна крупа встигла розбухнути. За смаком можете додати ванілін, він додасть випічці відомий та приємний аромат.
Інгредієнти:
- Манка – 1 ст.
- Сметана – 1 ст.
- Цукор – 1 ст.
- Вишня без кісточок – 200 г
- Борошно – 2 ст. л.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Ванілін – за смаком.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Приготування:
Курячі яйця спочатку потрібно вимити в чистій воді і вбити в миску. Потім висипати цукровий пісок та добре перемішати.
До яєчної суміші додайте ванілін або ванільний цукор, тому пиріг буде більш ароматним.
Тепер додайте в миску сметану – підійде продукт будь-якої жирності – і вінчиком доведіть масу до однорідності.
Остання додайте манку і дозвольте масі постояти пів години, щоб крупа набухла.
Коли манка набухне, додайте в миску борошно, просіявши попередньо.
Обов’язково додайте разом з борошном і розпушувачем, щоб ваш пиріг вийшов більш пишним і апетитним.
Форму для випічки потрібно змастити олією, а потім вилийте тісто. Довільно викладіть вишню на тісто.
Вишню можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Запікайте пів години при температурі 180 градусів у духовці.
За бажання перед подачею випічку можна присипати цукровою пудрою. З напоїв варто вибрати зелений або чорний чай.
Смачного!