Проста сирна запіканка без додаткових “ваг”: без борошна, без манки. Легка, повітряна і неймовірно смачна, зі структурою ніжного суфле.
Інгредієнти:
- Сир – 600 г
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – щіпка
- Цукор – 3 ст. л.
- Сметана – 3 ст.л. з гіркою
- Апельсинова цедра – 1 ч.л. з гіркою (за бажанням)
- Родзинки – 3 ст.л. з гіркою
- Цукрова пудра – посипати зверху
Приготування:
У миску викладаємо сир, 3 жовтки, 3 ст.л. цукру, 3 ст.л сметани, щіпку солі. Пробиваємо блендером у однорідну масу.
3 столові ложки родзинок заливаємо окропом на кілька хвилин. Тепер потрібно промокнути паперовим рушником.
І додаємо родзинки у сирну масу, чайну ложку апельсинової цедри та перемішуємо.
Окремо збиваємо білки у пишну масу.
Додаємо збиті білки у сирну масу. Лопаткою втручаємо білки в сирну масу складними рухами.
Викладаємо у форму і відправляємо в духовку при 180 ° С на 35-40 хвилин.
Запіканка в духовці сильно підросте, але потім опаде, це нормально і ніяк не відбивається на смакових якостях.
Запіканка готова, за бажанням можна посипати цукровою пудрою. Запіканка вийшла ніжна, в міру солодка!
Смачного!