Маленькі повітряні кульки із простого тіста – пончики з вершковим смаком. Легко приготувати доступні інгредієнти, які завжди під рукою.
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт
- згущене молоко – 100 г
- сіль – щіпка
- борошно – 240 г (1,5 склянки)
- розпушувач – 1 ч. ложка
- рослинна олія для смаження
- цукрова пудра за бажанням
Приготування:
Тісто для пончиків замішується з борошна з розпушувачем, яйця, згущеного молока.
Злегка збиваємо вилкою згущене молоко, яйце і дрібку солі. Додаємо борошно, змішане з розпушувачем. Починаємо замішувати тісто.
Повинно вийти тісто, як на вареники. Можливо, доведеться додати борошна, але занадто круте не робіть, воно має бути м’яким, слухняним, приємним навпомацки.
Тісто ділимо на 5-6 частин, скочуємо з них джгутики завтовшки 1,5-2 см. Нарізаємо на шматочки розміром із лісовий горіх, зкочуємо в кульки. Великими не робимо, інакше не пропечуться.
У сковорідці розігріваємо олію, викладаємо кульки. Вогонь робимо менше від середнього.
Смажимо помішуючи, щоб зарум’янилися з усіх боків. Одна порція смажиться приблизно 3-5 хвилин.
Готові пампушки кладемо на тарілку, а в олію опускаємо наступну порцію.
Смачного!