Нове

Настільки ніжні, що хочеться готувати знову і знову: смачні рулетики з лаваша з куркою в духовці

Просте та смачне блюдо, яке може стати відмінним варіантом для швидкого перекусу або закуски на будь-яке свято, їх зручно взяти на пікнік. Рулетики з лаваша дуже прості в приготуванні, а начинку легко можна змінити відповідно до своїх смакових уподобань.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий 2 шт
  • Олія рослинна 50 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт
  • Морква 1 шт
  • Перець болгарський 1 шт
  • Курка 1 кг
  • Огірок маринований 4 шт
  • Петрушка 1 пучок
  • Майонез 300 г
  • Яйце куряче 1 шт
  • Кунжут за бажанням

Приготування:

Курку заздалегідь відварюємо до готовності. Підійдуть будь-які частини курки – гомілки, стегна, грудка. Відокремлюємо м’ясо від кісток і ріжемо невеликими шматочками.

Цибулю нарізаємо чверть кільцями і обсмажуємо на сковороді з олією до прозорості.

Моркву натираємо на великій тертці та обсмажуємо разом із цибулею до м’якості.

Болгарський перець очищаємо від насіння та нарізаємо дрібним кубиком. Відправляємо в сковороду до цибулі та моркви, продовжуємо обсмажувати овочі разом до готовності.

До обсмажених овочів додаємо подрібнене м’ясо та перемішуємо.

Мариновані огірочки нарізаємо тонкою соломкою та відправляємо у сковороду.

Начинку солимо і перчимо до смаку. Готуємо ще пару хвилин і вимикаємо вогонь – готова начинка.

Лаваші розкладаємо на столі та змащуємо майонезом. Посипаємо лаваш дрібно нарубаною зеленню петрушки.

Зверху розкладаємо начинку та згортаємо лаваш у рулет.

Рулет із лаваша змащуємо яйцем, посипаємо кунжутом і розрізаємо на порційні шматочки під кутом 45°.

Рулетики кладемо на лист, застелений пергаментним папером і запікаємо в духовці при температурі 220-250 ° С 15-20 хвилин до хрусткої золотистої скоринки.

Приголомшлива гаряча закуска з лаваша готова! Смачного!

Нове

Популярне