Люблю рибу, але часто не подобаються страви із неї, бо там бувають кісточки. Але знайшла рецептик, кісток немає, возитися з рибою не потрібно. Треба лише все підготувати та відправити в духовку. Декілька хвилин і смачна рибка на столі. Це навіть замінює рибний пиріг. Мої дуже люблять цю страву. Смачна та корисна вечеря за кілька хвилин.
Інгредієнти:
- Риба, у мене минтай був, середні за розміром – 2 шт
- Яйця – 2 шт
- Молоко – склянка
- Цибуля ріпчаста – одна цибулина невелика за розміром
- Сир твердий будь-який – грам 70
- Приправа для риби
- Сіль, перець за смаком
- Борошно рисове, можете замінити – три столові ложки
- Розпушувач – пакетик
- Зелень – трохи до смаку
- Олія – небагато, треба для змащування форми
Приготування:
Рибу чистимо, миємо, прибираємо плавці, великі кістки.
Цибулину мию, чищу, нарізаю на дрібні кубики.
Рибу, цибулю поміщаю в блендер і перемелюю до однорідного стану. Можете використовувати м’ясорубку.
Додаємо все для суміші в миску та перемішуємо.
У миску розбиваємо яйця, ретельно збиваємо. Додаємо молоко, рисове борошно, спеції, солимо, перчимо і все знову ретельно перемішуємо.
Додаємо до суміші перемелену рибу з цибулею. Знову все перемішуємо.
Зелень рубаємо дрібно, сир натираємо на великій тертці. Відправляємо до рибної суміші. Знову все перемішуємо.
Форму змащуємо олією, викладаємо рибну суміш. Вирівнюємо красиво. Ставимо в заздалегідь розігріту духову шафу до 180 градусів. Випікаємо до готовності. Зазвичай, як зверху з’являється рум’яна скоринка – все готове.
Кладемо все у форму і відправляємо в духовку
Як все готово, нарізаємо на шматочки, розкладаємо по тарілках. Цього разу я додала оливки та зелень. Можна додати будь-що, будь-які овочі, салати, гарніри.