Навіть люди, байдужі до випічки, рідко можуть встояти перед цими кексами. А все тому, що вони виходять дуже смачними, ніжними, а також корисними. Вибирайте стиглі м’які банани, але пам’ятайте, що вони солодкі, так що обережно додавайте цукор.
Інгредієнти:
- Банани стиглі – 2 шт.
- Цукор – 50 г
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Лимонний сік – 1 ч.л.
- Яйце – 1 шт.
- Вершкове масло – 30 г
- Кефір – 30 мл
- Рослинна олія – 30 м
- Родзинки – 50 г
- Борошно – 120 г
- Сіль – щіпка
- Розпушувач – 1 ч.л.
Приготування:
Беремо 2 стиглі банани і нарізаємо на невеликі шматочки.
Додаємо 50 г цукру, чайну ложку ванільного цукру та розминаємо вилкою.
Додаємо чайну ложку лимонного соку, одне яйце, 30 г вершкового масла, 30 мл теплого кефіру і 30 мл рослинної олії, перемішуємо.
50 г родзинок заливаємо окропом на пару хвилин, зливаємо воду, просушуємо за допомогою паперового рушника і додаємо в миску.
Окремо змішуємо 120 г борошна, 1 чайну ложку розпушувача та щіпку солі.
І тепер з’єднуємо сухі та рідкі інгредієнти, але довго вимішувати не потрібно.
У форму для випікання кексів кладемо паперові формочки та наповнюємо їх тістом на 2/3. Випікаємо в наперед розігрітій духовці до 190 градусів 20 хвилин.
За цей час кекси збільшаться в обсязі та підрум’яняться. Готовність кексів перевіряємо шпажкою.
Кекси готові. Особливо у захваті від такого частування будуть діти!
Смачного!