Таке м’ясо готую і на плиті, і в духовці. Потрібно мінімум продуктів, мінімум часу на підготовку, а в результаті виходить неймовірно ніжне м’ясо, яке просто розпадається на волокна. Чорнослив дає яловичині чудовий солодкувато-кислуватий смак та приємний аромат, при приготуванні ще утворюється дуже смачний соус.
Інгредієнти:
- 800 г яловичини
- 150 г чорносливу
- 1 морква
- 1 цибуля
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2 лаврові листи
- за смаком суміш перців
- за смаком сіль
Приготування:
Для приготування беремо яловичину без кісток (у мене лопатка). Нарізаємо м’ясо на великі шматки і викладаємо в миску.
Моркву розрізаємо вздовж на 2 частини та нарізаємо на скибочки, цибулю нарізаємо дрібно і викладаємо все в м’ясо.
Додаємо олію, сіль, суміш перців та лавровий лист. Спеції можна брати будь-які на смак.
Чорнослив добре промиваємо, заливати гарячою водою не треба. Відправляємо його до миски. Перемішуємо.
Є 2 варіанти приготування. Перший варіант: м’ясо з овочами та чорносливом перекладаємо в жаровню, вливаємо воду (250 мл) і тушкуємо на плиті близько 2 годин, періодично помішуючи. Другий варіант: перекладаємо все в посуд, який підходить для духовки (у мене глиняний горщик), вливаємо воду (250 мл), закриваємо та відправляємо у холодну духовку. Включаємо на 180 градусів.
Запікаємо 2 години. Готувати в духовці простіше, заклали в посуд і забули на 2 години. Готову яловичину з чорносливом виймаємо та відкриваємо. Аромат чудовий.
Страву викладаємо на велику тарілку. Воно не тільки смачне, а й гарне. Чорнослив дає м’ясу приємний солодкувато-кислуватий смак. Яловичина виходить неймовірно ніжна, вона просто розпадається на волокна, а на дні посуду утворюється дуже смачний соус, ним можна поливати гарнір.
Смачного!!!