Нове

Набагато смачніше шарлотки: яблучний пиріг із заварним кремом

Пропоную приготувати дуже смачний і оригінальний пиріг з ніжною начинкою з яблук із заварним кремом і хрустким піщаним тістом. Він дуже ніжний, буквально тане в роті. Такий пиріг із яблуками нікого не залишить байдужим. Пиріг виходить дуже гарний, його можна подати до святкового столу.

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно – 540 г
  • цукор – 200 г
  • вершкове масло 180 г
  • яйце – 1 шт
  • сметана – 2 ст.л
  • розпушувач – 1 ч.л
  • сіль – щіпка
  • ванілін – за смаком

Крем:

  • молоко 420 мл
  • яйце – 1 шт
  • кукурудзяний крохмаль – 3 ст.л
  • цукор – 4 ст.л.

Начинка:

  • яблука – 3 шт

Приготування:

Спочатку приготуємо тісто.

Для цього змішуємо борошно з сіллю та розпушувачем та просіюємо сипучі компоненти в глибоку ємність.

Заморожене масло тремо на тертці або подрібнюємо ножем. Додаємо масло до борошна та перетираємо до стану пісочної крихти. Всипаємо цукор.

1/3 пісочної крихти відкладаємо в окрему ємність – для посипання. У 2/3 пісочної крихти, що залишилися, додаємо яйце, сметану і вимішуємо тісто. Відразу перемішуємо лопаткою, потім руками. Тісто виходить пластичним і не липне до рук.

Забираємо тісто в холодильник, загорнувши в пакет або харчову плівку, на час приготування начинки.

Готуємо крем.

У ємність з товстим дном всипаємо крохмаль, краще використовувати кукурудзяний, тому що він має нейтральний смак. Всипаємо цукор і вбиваємо яйце, перемішуємо вінчиком та вливаємо молоко.

Проварюємо масу на невеликому вогні до загусання, постійно помішуючи.

Очищені від шкірки та серцевини яблука нарізаємо пластинами.

Охолоджене тісто розподіляємо руками по дну та бортиками форми. Змащувати форму не треба, тому що в тісті багато олії, відповідно воно не прилипне. У мене роз’ємна форма діаметром 25 см.

Поступово викладаємо порізані яблука поверх тіста. Щоб досягти яскравішого смаку, краще використовувати яблука кислих сортів.

На яблучний шар виливаємо, не остуджуючи, крем заварний і рівномірно його розподіляємо.

Присипаємо піщаною крихтою, намагаючись розподілити її по всій поверхні пирога.

Випікаємо пиріг біля 50 хвилин при температурі 180 градусів до золотистого кольору. Готовий пиріг остудити і подати до столу. Він буквально тане в роті, дуже ніжний та соковитий.

Смачного!

Нове

Популярне