Дерун, який не потрібно довго готувати – це знахідка! Усередині вони виходять м’якими, а зовні – рум’яна хрустка скоринка. І оскільки дерун виходить досить великого розміру, то його можна порізати на шматочки і поділитися з ближнім При бажанні можна додатково ще й сиром присипати або просто зеленкою.
Інгредієнти:
- Картопля – 350 г
- Борошно – 60 г
- Яйце куряче – 1 шт.
- Рослинна олія – 40 г
- Сіль, чорний перець – за смаком
Приготування:
Сиру картоплю натріть на тертці і трохи відіжміть, щоб прибрати зайву рідину. Додайте яйце, сіль та перець. Перемішайте.
Потім додайте борошно і ще раз добре перемішайте. Викладіть картоплю на розігріту з олією сковороду. Спочатку готуйте дерун на середньому вогні хвилин 5, а потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою сковороду і продовжуйте готувати ще хвилин 5.
Після цього переверніть дерун. Щоб він не розвалився, накрийте його тарілкою. Переверніть сковороду і дерун залишиться на тарілці, а потім акуратно поверніть його на сковороду не прожареною стороною вниз. Смажте на цій стороні так само як і на іншій.
Смачного!