Нове

Ледачі голубці новим способом: смачніші, ніж класичні голубці

Спосіб приготування дуже простий і новий. Смак у таких лінивих голубців виходить просто чудовий, за рахунок певної підготовки капусти. Продукти використовують такі ж, як і для класичних голубців. Але сам процес приготування інший (менш трудомісткий) і смак, на мою думку, кращий. Готувати ліниві голубці можна на плиті або в духовці (покажу, як готую в духовці).

Інгредієнти:

  • 500 г м’ясного фаршу
  • 450 г білокачанної капусти
  • 2 шт. цибулі
  • 1 шт. моркви
  • 4 ст. л. рису
  • 2 ст. л. сметани
  • 3 ч. л. томатної пасти
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Дрібно нарізану цибулю (1 шт.) і крупно натерту моркву обсмажуємо в олії 5 хвилин. Капусту нарізаємо тонкою соломкою, посипаємо сіллю і добре тиснемо рукою до виділення соку. Відправляємо її до цибулі з морквою.

Смажити овочі, помішуючи, на слабкому вогні близько 15 хвилин (воду не додаємо). В кінці перчимо і пробуємо на сіль. Капуста повинна зберегти легкий хрускіт. Саме смажена капуста дає чудовий смак страві.

Рис відварюємо у великій кількості води до готовності, заливаємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. Фарш (у мене з яловичини та свинини) доповнюємо сіллю, перцем, готовим рисом та крупно натертою цибулею (1 шт.). Добре перемішуємо та ділимо на 6 частин.

Кожну частину фаршу розминаємо на пакеті в тонкий коржик.

Додаємо смажену капусту (1/6 частина).

Краї пакета ліворуч і праворуч підгинаємо з фаршем до середини та закриваємо капусту фаршем. Зверху защипуємо пальцями. З 2-х сторін начинка буде відкритою, щоб при приготуванні фарш не потріскався.

Ліниві голубці перевертаємо швом вниз і розміщуємо у формі. Якщо готуємо на плиті, викладаємо в жаровню або високу сковороду.

У миску відправляємо сметану, томатну пасту, трохи солі, перцю та перемішуємо. Вливаємо воду (50 мл), помішуючи, і виходить рідкуватий соус.

Поливаємо зверху соусом і запікаємо у розігрітій духовці при 180 градусах 35 хвилин.

Через 20 хвилин після початку приготування форму виймаємо та змащуємо голубці соусом із дна (за допомогою пензлика).

Готові ліниві голубці перекладаємо на тарілку і доповнюємо зеленню. За рахунок смаженої капусти ці ліниві голубці виходять смачнішими за класичні голубці.

Смачного!!!

Нове

Популярне