Нове

Жодних бризок та жирного посуду: смачні м’ясні гнізда

Ця страва зовсім не нова і знайома багатьом. Але навіть банальні котлети кожна господиня готує по свому.

Інгредієнти:

  • м’ясний фарш 800 г
  • цибуля 1 шт.
  • сметана 1 ст. л.
  • батон 2 скибочки
  • сіль, перець за смаком
  • картопля 2 шт.
  • огірки мариновані 2 шт.
  • сир 100 г
  • майонез

Приготування:

Для приготування знадобиться м’ясний фарш. Можна взяти готовий, я волію готувати сама. Використовуватиму свинину.

У фарш завжди додаю цибулю, скибочки батона та сметану. Цибуля та сметана надають м’ясу додаткову соковитість та ніжніший смак.

Подрібнюю все у чаші подрібнювача.  З’єдную всі інгредієнти разом, солю, перчу до смаку і вимішую фарш.

Для начинки використовую сиру картоплю. Картоплю натираю на дрібній тертці.
Також на терці натираю мариновані огірки. Багато хто в цій страві використовують обсмажені гриби, але спробуйте приготувати з огірками. Разом із картоплею дуже гарне поєднання виходить.

З картоплі та огірків віджимаю сік, що утворився.

Ну і сир, як без нього.

Фарш поділяю на шість частин і кожну формую у вигляді котлети.

Котлетки викладаю на лист застелений пергаментом і фольгою. Кожну котлетку плескаю і роблю невелике заглиблення.

У центр кожної кладу по щіпці картоплі, огірків та сиру.

Зверху наношу майонез і все у духовку. Запікаю при 180 градусах 50 хвилин.

Дуже ароматна та соковита страва виходить. Хоч на свято, хоч до вечері можна приготувати.

І ніяких бризок та жирного посуду!

Смачного!

Нове

Популярне