Нове

Без духовки і без смаження в олії – ідеально тонкі коржики на сковороді з начинкою

Сьогодні ми приготуємо їх на сковороді без дріжджів у тісті та з додаванням сиру до начинки. Тонкі коржики з начинкою на сковороді з тіста на кефірі – це те, що незмінно актуально та смачно. Тісто просте, але подекуди примхливе (розповідаю, як знизити незручні моменти при замісі), м’яке та ніжне.

Інгредієнти:

Тісто:

  • кефір кімнатної температури – 800 г
  • сіль – 10 г
  • сода – 14 г
  • борошно – 950 (+/-) г
  • олія – 15 мл

Начинка:

  • картопля – 600 г
  • сир – 500 г
  • сир – 100 г
  • сіль, перець – за смаком

Додатково:

  • вершкове масло – 150 (+/-) г

Приготування:

До кефіру кімнатної температури додаємо сіль, перемішуємо. Декілька ложок борошна і вже з наступною порцією просіюємо борошно разом із содою.

Замішуємо тісто спочатку в мисці, а потім на робочій поверхні. Поступово додаємо борошно. Тісто на кефірі виходить липким, місити його довго не можна, щоб не отримати тверде тісто на виході.

Борошна може піти трохи більше або менше, все залежить від кефіру, його густоти та борошна, воно відрізняється щільністю.

Кладемо тісто в миску «відпочити», нехай набухне клейковина і сода спрацює.

Тим часом ставимо відварювати картоплю без солі. У мисці змішуємо сир і трохи сиру з додаванням солі та меленого перцю, для аромату. Сир має бути м’яким, не надто гумовим. Мнемо картоплю. Додаємо картопляне пюре і начинка готова.

Тісто дістаємо, підсипаючи борошно обминаємо і ділимо на шматочки по 100 г, скачуємо в кульки, залишимо під плівкою на 5-7 хвилин.

Начинку ділимо також на кульки, обсяг начинки та тіста має бути майже однаковим. Для першого разу можете взяти менше начинки.

Підсипаючи весь час борошно, тому що тісто липне, зробимо коржик з товстими краями, в центр кладемо начинку, збираємо в кульок і ретельно зліпимо шов.

Натискаючи пальцями, від середини до краю, зробимо кілька заготовок. Коржики повинні трохи полежати, щоб простіше піддавалися більш тонкому розкочуванню.

Смажимо коржики розкочуючи заготовки з на розпеченій сковороді з двох сторін. Якщо немає проколів в тесті,  коржики надуваються.

Змітаємо залишки борошна з коржів або робимо це після розкочування (перед сковородою) і рясно змащуємо розтопленим вершковим маслом.

Смачного!

Нове

Популярне