Нове

Приголомшливо смачний, ароматний і красивий кекс  на молоці з родзинками

Ароматний молочний кекс із родзинками – найкращий десерт для великої компанії у вихідний день. Цитрусова нотка в ароматі та яскравий зовнішній вигляд піднімають настрій та налаштовують на спілкування.

Для того, щоб кекс виходив максимально смачним, варто використовувати всі інгредієнти в необхідних кількостях, не допускаючи виміру «на око». Можлива заміна вершкового масла маргарином – у цьому випадку тісто краще підніметься, але смакові якості можуть виявитися гіршими. Родзинки для випічки можна брати будь-які – темні або світлі.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 240 г
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Цукровий пісок – 100 г
  • Ванільний цукор – 1/2 пакетика
  • Масло вершкове – 100 г
  • Яйце куряче – 1 шт
  • Лимон – 1/2 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Родзинки темні – жменя
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.

Приготування:

Вершкове масло або маргарин потрібно розтопити на водяній бані та вилити у глибоку миску. Сюди ж додати цукровий пісок і добре перемішати.

Разом із цукром потрібно додати ванільний цукор, він надасть приємного аромату.

З лимона зчистити цедру, а також видавити сік половинки лимона – ці інгредієнти додати в миску з маслом.

Тепер вбийте вимите яйце і добре перемішайте масу.

Родзинки потрібно попередньо залити теплою водою, щоб вони стали м’якими і, як наслідок, добре пропеклися.

Додати сухофрукти в миску з майбутнім тістом. Молоко підігрійте до теплого стану та влийте в миску.

Залишилося додати борошно, і розпушувач, а потім замісити тісто.

Викласти тісто у форму.

Для випікання бажано використовувати силіконову форму, її не потрібно змащувати. У тому випадку, якщо у вас металева форма, то її потрібно попередньо застелити пергаментним папером.

Випікати кекс слід годину при температурі 180 градусів. Перевірити готовність можна дерев’яною шпажкою.

Прикрасити кекс можна цукровою пудрою та скибочками цитрусових.

Смачного!

Нове

Популярне