Простий рецепт неймовірно смачних апельсинових млинців – Креп сюзетт, яких не буває багато. Апетитні млинці з яскраво насиченим апельсиновим смаком не залишать байдужими навіть найрозбещеніших гурманів.
Приготуйте за нашим рецептом Креп сюзетт! Впевнений, вам дуже сподобається!
Інгредієнти:
Інгредієнти для тіста:
- Борошно – 130 г
- Цукор – 30 г
- Сіль – 4 г
- Яйця – 2 шт
- Вода – 100 мл
- Молоко – 300 мл
- Рослинна олія – для смаження
- Вершкове масло – 100 г
Інгредієнти для апельсинового соусу:
- Апельсин – 1 шт
- Цукор
- Вершкове масло
- Апельсиновий лікер – 50 мл
Приготування:
У миску з водою наливаємо молоко, додаємо сіль, цукор. Насипаємо борошно, розбиваємо яйця і вінчиком все добре вимішуємо. У сотейнику розігріваємо вершкове масло. Додаємо в тісто три столові ложки розтопленого масла та перемішуємо. На млинцеву сковороду пензликом наносимо тонкий шар вершкового розтопленого масла і наливаємо трохи борошняної суміші, рівномірно розподіляючи по сковороді. Млинці обсмажуємо із двох сторін. Важливо! Перед тим як наливати тісто на сковороду, необхідно щоразу перемішувати вміст миски.
Приготуємо до млинців апельсиновий соус. У сковороду насипаємо кілька столових ложок цукру, додаємо 25 г вершкового масла, апельсинову цедру і свіжий сік одного апельсина. У соус наливаємо апельсиновий лікер і відправляємо прогрівати згорнуті в конвертик готові млинці.
Прогріваємо доти, доки не випарується алкоголь. Апетитні млинці гарно викладаємо на тарілку, прикрашаємо свіжими листочками базиліка або м’яти, подаємо до столу.