Нове

Італійський пиріг з фаршем та помідорами — гарна та смачна випічка

Дуже красивий і смачний пиріг із традиційною для італійської випічки рецептурою, який з легкістю приготує будь-яка господиня. Продукти для такого пирога знайдуться практично на кожній кухні та далеко за межами Італії. Для яскравого аромату обов’язково додайте базилік – по можливості свіжий, але сухий теж підійде. Вершки ж за бажання можете замінити молоком.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 250 г
  • М’ясний фарш – 200 г
  • Помідори – 2 шт.
  • Сухий базилік – до смаку
  • Часник – 1 зубчик
  • Твердий сир – 70 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Вершки – 100 мл
  • Спеції, сіль – до смаку

Приготування:

Дати тісту розморозитись. Після цього його потрібно розкотити і надати пласту круглу форму.

Листкове тісто краще брати не дріжджове, оскільки важливо, щоб тісто не дуже піднімалося.

Форму для запікання застелити пергаментом та змастити олією. Викладіть тісто, сформувавши невеликий борт. Потім поставте тісто в духовку на 10 хвилин, попередньо проткнувши його вилкою в декількох місцях.

Фарш потрібно викласти на сковорідку та обсмажити в оливковій олії до готовності.

Помідори вимити та нарізати кубиками, викласти у глибоку миску. Приправити помідори базиліком та перемішати.

Сир натерти на дрібній тертці та додати до помідорів.

Часник очистити та пропустити через прес. Додати спецію в миску з помідорами та сиром.

Готовий фарш слід перекласти до помідорів. Перемішайте інгредієнти і на свій смак додайте сіль.

Також до смаку додайте чорний мелений перець, щоб надати страві максимально яскравий смак.

Перекладіть готову начинку на тісто та розрівняйте.

Вершки з’єднайте з курячими яйцями, а потім цією сумішшю залийте зверху начинку.

Випікати пиріг потрібно 20 хвилин. За цей час начинка встигне схопитися, а яєчна маса добре пропечеться.

Подавати на стіл пиріг можна з будь-якими напоями. Він добрий і в гарячому, і в холодному вигляді.

Смачного!

Нове

Популярне