Нове

Багато начинки та мало тіста: приголомшливий тертий пиріг зі смачною ароматною цитрусовою начинкою

Тепер у вихідні готую тільки його. Пиріг завжди виходить дуже смачним, начинка має консистенцію мармеладу, дуже насичена та яскрава на смак.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 1 яйце
  • 40 г цукру
  • 180 г борошна
  • 1/2 ч л розпушувача
  • 6 ст л рослинної олії

Начинка:

  • цедра 1 апельсину
  • цедра 1 лимона
  • 1 апельсин
  • 1 лимон
  • 1 яблуко
  • 100 г цукру
  • 40 г кукурудзяного крохмалю

Приготування:

Для приготування тіста перемішаємо яйце, цукор, борошно, розпушувач і додамо олію.

Замісити тісто руками. Вийде щільне пісочне тісто. Розділимо його на 2 частини. 1/3 покладемо в пакет і відправимо в морозилку, а з решти зробимо основу.

Поступово розминаємо тісто по формі (форма 22см), акуратно формуючи краї і потім забираємо в холодильник.

Тепер приготуємо цитрусову начинку: отримаємо цедру лимона та апельсина, натерши їх на тертці. Намагайтеся зняти тільки верхній шар шкірки, без білого шару, інакше буде гірчити.

Очистимо лимон та апельсин від шкірки і видалимо всі кісточки. Очистимо від шкірки яблуко і наріжемо його на часточки.

Тепер перекладемо в чашу очищені апельсин, лимон, яблуко, цедру та подрібнимо все блендером.

Додамо сюди цукор, кукурудзяний крохмаль і все ретельно перемішаємо.

Тепер переллємо начинку в сковороду і тушкуємо на малому вогні 7-10 хвилин, постійно помішуючи. Маса має загуснути.

Перекладаємо начинку в тарілку і даємо їй охолонути.

Потім дістаємо з холодильника форму з тістом і наповнюємо її захололою ароматною цитрусовою начинкою.

Дістаємо з морозилки тісто, що залишилося і натираємо його на великій тертці.

Ставимо пиріг у духовку та випікаємо 35-40 мінус при 180С. Як пиріг охолоне, можна присипати цукровою пудрою.

Пиріг такий ароматний, цитрусова начинка має мармеладну консистенцію та дуже яскравий, насичений смак!

Смачного!

Нове

Популярне