Швидка та ситна страва, яка чудово підійде для подачі на вечерю у родинному колі. Бекон надає картоплі чудовий копчений аромат.
Оскільки страва готується з попередньо відвареної картоплі, то активне готування займає трохи менше часу, ніж в аналогічних стравах. Сирна скоринка виходить дуже апетитна, а ще вона дуже смачна та хрумка. За бажання можна доповнити подачу свіжою зеленню.
Інгредієнти:
- Картопля – 4-5 бульб.
- Сир – 100 г
- Сметана – 100 г
- Яйце куряче – 1 шт.
- Бекон – 150 г
- Олія – для смаження.
- Сіль та спеції – за смаком.
Приготування:
Картоплю почистити та нарізати середньою за розміром соломкою.
У невелику каструльку налити воду та обов’язково посолити. Після цього викладіть картоплю, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин до готовності.
На сковороду налити невелику кількість олії та викласти нарізаний бекон для смаження.
Коли картопля звариться, злийте воду і перекладіть в друшляк, щоб видалити всю воду. Потім перекладіть картоплю у форму для запікання.
Поверх картоплі слід викласти підсмажений бекон таким чином, щоб він розподілилася рівномірно.
Злегка присипте страву половиною від загальної кількості сиру. Зрозуміло, сир попередньо потрібно натерти.
В окремій мисці потрібно з’єднати одне куряче яйце та сметану. Добре перемішайте заливку і, якщо потрібно, додайте сіль і перець.
Поверх страви вилийте підготовлену заливку та поставте страву в розігріту духовку на пів години. Перед тим як дістати готову страву, посипте її залишками сиру і дозвольте розплавитися до утворення скоринки.
Для ефектної подачі можете прикрасити страву свіжою зеленню, а ще як додаток можна запропонувати будь-який овочевий салат.
Смачного!