Курячі гомілки виходять дуже смачні, м’які, ніжні із приємним хлібним ароматом! Під час приготування алкоголь зникає, тому курка у пиві, тушкована на сковороді, підходить і для дитячого харчування. Чудовий рецепт! Обов’язково спробуйте приготувати – результат вас приємно здивує!
Інгредієнти:
- Курячі гомілки – 5 шт.
- Сіль, чорний перець – за смаком
- Паприка, часник – за смаком
- Рослинна олія – 2 ст.л. + для смаження
- Цибуля – 1 шт.
- Пиво темне – 320 мл
Приготування:
Курячі ніжки промиваємо, обсушуємо та робимо надрізи з двох сторін. Перекладаємо в миску, додаємо сіль, чорний перець, паприку, часник та олію.
Натираємо ніжки з двох сторін, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 1-2 години.
На сковорідку наливаємо олію, розігріваємо її. Викладаємо ніжки, обсмажуємо їх із двох боків до золотистої скоринки і перекладаємо на тарілку.
Додаємо ще олію і обсмажуємо цибулю пару хвилин. Викладаємо курячі гомілки на сковорідку та заливаємо курку пивом.
Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо курку 30 хвилин. Під час готування кілька разів поливаємо курку маринадом.
Подаємо таке м’ясо з улюбленим гарніром: картопля, рис, макарони чи гречка.
Смачного!