Нове

Ледачі голубці з куркою та печерицями — смачна і проста страва

Сьогодні пропонуємо смачні та дуже прості у приготуванні ледачі голубці з куркою та печерицями в ароматному томатному соусі з овочами. Курячий фарш краще зробити самостійно з курячої грудки або філейної частини стегон, але цілком підійде і вже готовий із супермаркету від перевіреного виробника.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 350-400 г
  • Капуста білокачанна – 250 г
  • Рис варений – 120 г
  • Печериці – 120 г
  • Цибуля – 80-100 г
  • Морква – 100 г
  • Томатна паста – 40 г
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Олія – 4 ст. л.
  • Сіль, перець, пряні трави – до смаку.
  • Вода (для томатної пасти) – 150 г

Приготування:

Печериці і половину цибулі ріжемо кубиками і викладаємо в сковороду з розігрітою олією. Обсмажуємо на середньому вогні до м’якості при помішуванні близько 10-12 хвилин.

Моркву і цибулю, що залишилася, також подрібнюємо і злегка обсмажуємо на іншій сковороді з олією.

Вливаємо розведену кип’яченою водою томатну пасту або густий томатний сік до обсмажених овочів. Перемішуємо та готуємо ще хвилин п’ять.

У мисці з’єднуємо курячий фарш, обсмажені із цибулею гриби, подрібнену капусту.

Додаємо одне яйце, відварений рис, солимо і перчимо до смаку. Приправляємо фарш сумішшю пряних трав за бажанням. Все добре перемішуємо і прибираємо ємність з готовим фаршем у холодильник на 15 хвилин.

Формуємо з фаршу округлі заготовки та викладаємо у глибоку сковороду.

Заливаємо ледачі голубці томатним соусом з овочами, посипаємо сушеною або свіжою зеленню і тушкуємо на повільному вогні під кришкою 20-25 хвилин.

Ліниві голубці з куркою та печерицями готові. Подаємо гарячими до столу на підігрітих порційних тарілках.

Як гарнір можна подати салат зі свіжих овочів, макарони або відварену картоплю.

Смачного!

Нове

Популярне