Зазвичай люля-кебаби готують із баранини та смажать на мангалі. Ми ж зробимо страву зі свинини. А запікатимемо у духовці. Вийде дуже соковито, смачно та ароматно. А як приготувати цю страву у звичайній квартирі, розповімо далі.
Інгредієнти:
- Фарш зі свинини – 700 г
- Свиняче сало – 100 г
- Цибуля – 2 шт.
- Сіль та перець – за смаком
- Мелений коріандр – 1/2 ч. л.
- Сушений базилік – 1 год.
- Часник – 2 зубчики
- Кінза (зелень) – 3 гілочки
- Рослинна олія – 50 мл
Приготування:
Цибулю і часник подрібнюємо ножем якомога дрібніше (можна навіть натерти на тертці). Так само чинимо і зі свинячим салом. Вмішуємо сало, цибулю та часник у м’ясний фарш. Всипаємо сіль, перець та коріандр. Додаємо сушений базилік та подрібнену кінзу. Дуже добре вимінюємо фарш у мисці (не менше 20 хвилин). Так страва точно не розвалиться під час готування. Вимішаний фарш змащуємо олією, прикриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 5-6 годин.
Дерев’яні шпажки (краще брати із бамбука) замочуємо у воді на пів години. Деко застилаємо фольгою або гарним пергаментом. Формуємо з фаршу довгасті ковбаски та поміщаємо їх на шпажки. Викладаємо на лист. Обов’язково зверху змащуємо олією. Вона допоможе створити плівку та скоринку.
Розігріваємо духовку до 250 ° С і відправляємо в неї люляшки. Тут же зменшуємо температуру до 200 ° С і готуємо страву 30 хвилин. У процесі запікання перевертаємо шпажки 1 раз.
Подаємо люля з великою кількістю маринованої цибулі та з різними соусами.
Смачного!