Сьогодні хочу поділитися з Вами рецептом “ледачого” хачапурі без замісу тіста. Готується легко, швидко, із мінімальних інгредієнтів. Виходить неймовірно смачний, м’який та ароматний.
Інгредієнти:
- Сир «Сулугуні» або «Моцарела» – 250 г
- Листкове тісто – 250 г
- Куряче яйце – 1 штука
- Сметана – 1 чайна ложка
- Вершкове масло – 20 г
Приготування:
Сир натираємо на великій тертці. Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо листкове тісто і трохи розкочуємо.
З підготовленого натертого сиру формуємо одну кулю (трохи залишаємо сиру). Викладаємо сирну кулю в середину злегка розкоченого листкового тіста і збираємо тісто «у мішечок». Потім перевертаємо «складання» вниз і розкочуємо в коржик.
Далі перевертаємо і з іншого боку теж розкочуємо. Куряче яйце поділяємо на білок та жовток. Жовток викладаємо в чисту миску, додаємо сметану, збиваємо вилкою і змащуємо підготовлений коржик.
Зверху посипаємо сиром, що залишився. Відправляємо випікатися на 22-27 хвилин.
Готовий хачапурі змащуємо вершковим маслом.
Смачного!