Нове

Наймодніші жіночі стрижки на коротке волосся 2023: тренди на рік

Біксі

Стрижка бікси повернулася на модну арену прямо з 90-х, багато в чому завдяки TikTok блогерам. Слово «біксі» утворене злиттям двох слів «боб» і «піксі» і є ідеальним міксом з цих двох класичних стрижок. Довше ніж піксі, але надто коротка для боба, ця недбала стрижка підкорила всі серця цього сезону. У своєму класичному вигляді бікси має на увазі легку драбинку, яка створює додатковий обсяг. Саме тому стрижка припаде до смаку власницям тонкого волосся, позбавленого природного об’єму.

Маллет

Ще один модний камбек – цього разу із 80-х. Хуліганський малет в стилі гранж любив Девід Боуї, а тепер носять Майлі Сайрус і Крістен Стюарт. За великим рахунком, малет – родич каскадної стрижки, тому що технологія їх виконання схожа. Різниця лише в тому, що шари мають більш виражений перепад довжин і ніби рвані кінці. Верхня частина волосся в маллеті рідко буває довшою за середину вух – пасма, що йдуть прямо від верхівки – найкоротші. А ось у пасмів нижньої частини волосся вже куди більше варіантів – вони можуть трохи відрізнятися від верхньої частини і доходити до середини шиї, а можуть досягати плечей або навіть лопаток. Втім, у 2023 році кращий короткий варіант.

Шег

Назва стрижки (від англійської shaggy – “кудлатий”) говорить сама за себе. Нарочито недбала, з каскадними пасмами і рваними кінчиками – крок дозволяє створити модний “безлад” на олові. Чим крок відрізняється від маллета – довжиною бічних пасм: незважаючи на різницю в довжині шарів, за формою вона все ще нагадує боб, просто з більш окресленими пасмами. Укладати крок слід за допомогою текстуруючого засобу: можна злегка підкрутити кінці, а можна просто висушити феном.

Teddy boy

З сезону до сезону хоча б одна коротка стрижка посідає почесне місце у списку головних трендів. Цього року, на зміну добряче набридлому гарсону і піксі, прийшла стрижка Teddy Boy. Всупереч поширеній думці, коротка стрижка може зробити образ жіночнішим, а також підкреслити риси обличчя і зробити їх більш виразними. Укладати стрижку можна різними способами. Подовжену частину волосся можна укласти в локони – це класичний варіант, що виник ще в 50-х роках минулого століття. Якщо не хочете возитися із завивкою, нанесіть більше засобу для прикореневого альбому і покладіть волосся на косий проділ.

Прямий боб

Для тих, хто за останні пару сезонів так і не перейнявся теплими почуттями до каскадних стрижок або банально від них втомився, теж знайдеться чудовий варіант. Це боб і з ідеально рівним зрізом: ні каскаду, ні драбинки в обличчя, ні найменшої асиметрії – все волосся в цій стрижці має бути однієї довжини. Довжину цю, до речі, можна вибрати будь-яку. Оптимальною стане каре до середини шиї, проте ніхто не заважає спробувати вам подовжений або, навпаки, укорочений варіант. До речі, до такої стрижки можна додати чубчик. Єдина умова – вона також має бути прямою.

Нове

Популярне