Нове

Картопля-гармошка: рецепт як у кафе

Справжньою окрасою сімейного обіду чи святкового меню стане картопля-гармошка. Ніжна всередині, з хрусткою скоринкою зовні, така картопля нікого не залишить байдужим. А ще, вона відмінно поєднується з будь-якими основними стравами, чи то рибою, чи м’ясом, підходить практично до будь-якої їжі!

Інгредієнти:

  • 8-10 бульб картоплі;
  • 1 ст. л. олії соняшникової;
  • ½ ч. л. паприки;
  • ½ ч. л. перцю чорного меленого;
  • 1 ч. л. солі (+/- за смаком);
  • 1/3 ч. л. кожної трави меленої: розмарин, петрушка, базилік, чебрець.
  • 100 г масла вершкового.

Приготування:

Увімкніть духовку розігріватись до 220 градусів. Ця температура підходить тим, хто любить м’яку всередині, хрустку зовні картоплю готувати за короткий проміжок часу (40-60 хвилин, залежно від розміру бульб). Якщо час не обмежує вас, можна запікати при температурі нижче (від 170 градусів).

Картоплю помийте, очистіть за потребою чи бажанням.

Щоб зручніше нарізалася картопля-гармошка використовуйте кухонні дерев’яні лопатки однакової товщини або бамбукові палички для китайської їжі. Покладіть бульбу на обробну дошку горизонтально до себе. По горизонтальних боках викладіть палички чи лопатки.

Ножем зробіть надрізи завтовшки приблизно 0,7 мм. Завдяки лопаткам або паличкам, ви не розріжете скибочку до кінця, що і потрібно. Таким чином розріжте кожну бульбу, створюючи зовнішню подобу з гармошкою.

Посипте кожну бульбу сіллю та спеціями так, щоб рівномірно ними покрилася картопля. Готувати можна із салом чи олією. Наріжте масло тонкими скибочками, помістіть кожну скибочку між часточками картоплі.

Змастіть форму соняшниковою олією, викладіть бульби і запікайте 50-60 хвилин. Слідкуйте за готовністю, коригуйте час приготування відповідно до індивідуальних особливостей.

Смачного!

Нове

Популярне