Дуже простий спосіб приготування курячих крилець у духовці. Після нього ні духовку, ні форму не треба відмивати. Все дуже просто та легко. Крильця запікаю закритим способом, за рахунок цього немає жирних бризок і вони виходять дуже соковитими. Ще покажу простий прийом, як зробити їх рум’яними. Крильця дуже смачні. Мінімум продуктів та максимум смаку.
Інгредієнти:
- 10 шт. курячих крилець (850 г)
- 2 шт. цибулі
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1 ч. л. суміші перців
- 1 ч. л. солодкої паприки
- 2 щіпки солі
Приготування:
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями або пір’ям. Викладаємо в миску і тиснемо рукою до виділення соку.
Курячі крильця розрізаємо по фалангах (першу фалангу не використовуємо) і відправляємо в миску з цибулею. Додаємо сіль та суміш перців. Спеції можна брати будь-які на смак.
Добре все перемішуємо, миску накриваємо і залишаємо на столі щонайменше на 1 годину (можна залишити і на ніч, тоді прибираємо в холодильник).
Від пергаменту (ширина 38 см, із силіконовим покриттям) відрізаємо великий шматок і половину розміщуємо у формі (26 х 35 см). Крильця звільняємо від цибулі і викладаємо у форму з пергаментом.
Щоб під пергаментом вони вийшли рум’яними та красивими, обов’язково доповнюємо солодкою паприкою та олією.
Перемішуємо та розміщуємо крильця поруч один з одним (великі фаланги розміщуємо з одного боку, невеликі з іншого).
Накриваємо другою половиною пергаменту в контакт (папір повинен прилягати до крильця) і завертаємо краї паперу. Запікаємо в розігрітій духовці за 200 градусів 40 хвилин.
Через 40 хвилин виймаємо. Аромат приголомшливий. За рахунок запікання в пергаменті немає жирних бризок, духовку відмивати не треба, а форму просто протерти (все чисте).
Ось такими рум’яними вони виходять, знизу крильця підсмажуються краще. Вони не прилипають до пергаменту і вільно відходять від паперу.
Смачного!!!