У народі таку страву чомусь називають «ікрою», хоча за фактом це справжнісінький овочевий паштет. Паштет виходить дуже насиченим і ароматним, а цікава подача на цільнозернових хлібцях робить страву, що запам’ятовується. Кількість часнику можна регулювати, крім того, можна додати будь-яку зелень.
Інгредієнти:
- Гриби лісові – 150 г
- Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
- Помідор середнього розміру – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик.
- Сир плавлений (будь-який) – 1 ст. л.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Шпинат свіжий чи заморожений – 20 г
- Перець чорний і сіль за смаком
- Хлібці – для подачі
Приготування:
Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Після цього в сковороду налити оливкову олію і відправити обсмажувати цибулю.
Коли цибуля побіліє, на сковороду відправте гриби. Якщо ви використовуєте заморожені гриби, краще перед готуванням розморозити.
Помідор також вимити та нарізати кубиками. Половину відправте на сковороду, а половину нарізки поки що приберіть убік – вона знадобиться трохи пізніше.
Часник пропустіть через прес, його кількість можна регулювати самостійно. Додайте часник у сковороду до засмаження та продовжуйте тушкувати.
Тепер черга шпинату – він може бути як свіжий, так і заморожений. Після того, як додали шпинат, зачекайте, нехай з нього випарується зайва рідина.
На свій смак додайте сіль, а також спеції. Тушкуйте дві хвилини, а потім овочі потрібно перекласти в глибоку миску.
Плавлений сир можна використовувати будь-який.
За допомогою занурювального блендера масу необхідно довести до однорідного стану.
Залишилося додати до паштету другу частину нарізаних томатів та акуратно перемішати.
Подавати на стіл паштет слід, намастивши його на тости або шматочки батона. У нашому випадку використані хрусткі хлібці. Вживати потрібно відразу, поки хлібець не втратив своїх хрустких якостей.
Смачного!