Нове

Настільки ніжне, що хочеться готувати знову і знову – яблучне печиво на кефірі

Сьогодні ділюся рецептом смачного печива на кефірі. До печива додала начинку з яблук. Начинка ароматна та її багато! Печиво дуже полюбилося моїй родині)

Інгредієнти:

  • Борошно ~ 350 г
  • Цукор 1-2 ст.л
  • Вершкове масло 130 г
  • Кефір (йогурт) 130 мл
  • Яйце 1 шт
  • Розпушувач 1 ч.л.
  • Цукор 2 ст.л
  • Вершкове масло 35 г
  • Кориця 1 ч.л

Для змащування:

  • Жовток 1 шт
  • Молоко 1 ст.л

Приготування:

У невелику миску розбиваю яйце, виливаю кефір, додаю цукор, ванільний цукор та дрібку солі. Все добре перемішую і поки що відставляю убік.

У глибоку миску додаю борошно, розпушувач і перемішую. Додаю вершкове масло, порізане шматочками.  Перетираю масло з борошном у крихту. Роблю невелику ямку та виливаю підготовлену суміш. Замішую м’яке тісто.

Забираю тісто в пакет і залишаю в холодильнику на 30-40 хвилин.

Поки тісто охолоджується, готую начинку. Додаю в сковорідку олію, цукор висипаю нарізані кубиками яблука та одну чайну ложку кориці. Перемішую і тушкую до м’якості. Рідина має повністю випаруватися.

Розкочую тісто у прямокутний пласт. Товщина пласта приблизно 3-4 мм. Викладаю в середину начинку. За допомогою килимка для випічки підгинаю краї тіста.

Розрізаю валик на шматочки. Оскільки ріжу на силіконовому килимку, підкладаю під нього скребок для тіста.

Нарізані шматочки завертаю швом донизу і акуратно викладаю на лист. Змащую заготовки жовтком, змішаним із однією чайною ложкою молока. Ставлю печиво випікатися у заздалегідь розігріту духовку. Час випічки приблизно 25 хвилин

Смачного!

Нове

Популярне