Сьогодні ділюся рецептом смачного печива на кефірі. До печива додала начинку з яблук. Начинка ароматна та її багато! Печиво дуже полюбилося моїй родині)
Інгредієнти:
- Борошно ~ 350 г
- Цукор 1-2 ст.л
- Вершкове масло 130 г
- Кефір (йогурт) 130 мл
- Яйце 1 шт
- Розпушувач 1 ч.л.
- Цукор 2 ст.л
- Вершкове масло 35 г
- Кориця 1 ч.л
Для змащування:
- Жовток 1 шт
- Молоко 1 ст.л
Приготування:
У невелику миску розбиваю яйце, виливаю кефір, додаю цукор, ванільний цукор та дрібку солі. Все добре перемішую і поки що відставляю убік.
У глибоку миску додаю борошно, розпушувач і перемішую. Додаю вершкове масло, порізане шматочками. Перетираю масло з борошном у крихту. Роблю невелику ямку та виливаю підготовлену суміш. Замішую м’яке тісто.
Забираю тісто в пакет і залишаю в холодильнику на 30-40 хвилин.
Поки тісто охолоджується, готую начинку. Додаю в сковорідку олію, цукор висипаю нарізані кубиками яблука та одну чайну ложку кориці. Перемішую і тушкую до м’якості. Рідина має повністю випаруватися.
Розкочую тісто у прямокутний пласт. Товщина пласта приблизно 3-4 мм. Викладаю в середину начинку. За допомогою килимка для випічки підгинаю краї тіста.
Розрізаю валик на шматочки. Оскільки ріжу на силіконовому килимку, підкладаю під нього скребок для тіста.
Нарізані шматочки завертаю швом донизу і акуратно викладаю на лист. Змащую заготовки жовтком, змішаним із однією чайною ложкою молока. Ставлю печиво випікатися у заздалегідь розігріту духовку. Час випічки приблизно 25 хвилин
Смачного!