Нове

Міняю начинку і готую щодня – швидко і дуже смачно»: пиріжки на картопляному тісті

Багато хто не готує на такому тісті, а дарма! Смачні та швидкі пиріжки на картопляному тісті готую майже щодня, змінюючи начинку. Без духовки та зайвої метушні.

Інгредієнти:

Тісто

  • Очищена картопля – 350 г
  • Картопляний відвар – 200 мл
  • Сіль
  • Цукор – 1 ст.л
  • Яйце – 1 шт
  • Дріжджі – 1 ст.л
  • Борошно – 500 г
  • Рослинна олія – 1 ст.л

Начинка

  • Яловичий фарш – 300 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Сіль, перець та спеції – за смаком
  • Окріп – 50 мл

Приготування:

Картоплю відварюємо та викладаємо у глибоку миску. Розминаємо товкачем. Вливаємо теплий картопляний відвар та перемішуємо. Всипаємо сіль, цукор та вливаємо яйце. Все добре перемішуємо. Всипаємо дріжджі, борошно і перемішуємо.

Виливаємо на тісто олію і втручаємо. Накриваємо харчовою плівкою, рушником та залишаємо на одну годину.

У чисту миску викладаємо фарш. Додаємо терту на великій тертці цибулю, сіль, перець та спеції за смаком. Заливаємо окропом і перемішуємо.

Робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо тісто. Розрізаємо на невеликі шматочки і формуємо коржики. Викладаємо начинку.

Завертаємо начинку всередину, формуючи пиріжки і придавлюємо.

Розігріваємо сковорідку з олією і викладаємо пиріжки. Смажимо з обох боків до золотистості.

Смачного!

Нове

Популярне